Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2011,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet

Četrtek, 8. 12. 2011, 13.30

8 let

Jure Natek: Naš karakter se preverja vsak dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nemški rokometni bundesligi Jure Natek blesti, tako v obrambi kot v napadu. Želi si nadaljevanje takšne forme tudi v januar, ko ga s slovensko moško reprezentanco čaka evropsko prvenstvo v Srbiji.

Ljubljančan z 29 leti sodi med tiste najizkušenejše v slovenski izbrani vrsti, saj je za njim kopica velikih tekmovanju s Slovenijo, pa množica klubskih tekem na najvišji ravni. Po odhodu iz Gorenja je v Nemčiji že drugo sezono. Za Magdeburg igra izvrstno, tako v napadu kot obrambi. Levoroki igralec je najboljši strelec nemškega kluba v tej sezoni, na reprezentančni večni lestvici je na 11. mestu po številu nastopov (130). Na Euru 2012 bo sila pomemben člen Slovenije.

Evropsko prvenstvo v Srbiji se hitro bliža. Kje vidite Slovenijo na EP? Težko rečem, upam pa, da čim višje. Zavedamo se, da je evropsko prvenstvo najmočnejše rokometno tekmovanje na svetu. Na prvenstvu ni niti enega lahkega nasprotnika. Naša reprezentanca pa je pomlajena, niti ne toliko nova, kakor bolj prenovljena, sestavljena drugače. Prav zato je težje govoriti o ciljih in napovedovati. Naš osnovni cilj pa mora biti napredovanje iz skupine.

Z reprezentanco ste v novembru opravili prvi del priprav na prvenstvo. Čemu ste se posvečali? Priprave so nam prišle še kako prav, moram reči, da je bilo za nas precej bolje, kot da bi igrali na kakšnem turnirju. Pripravili smo temelje za Srbijo.

V Nemčiji si tekme sledijo iz dneva v dan. Koliko sploh lahko razmišljate o reprezentanci? Tekem je res veliko. Ker pa je velik tekem, je veliko tudi prostega časa. O reprezentanci razmišljam ves čas, o njej se pogovarjamo. Seveda vsi že komaj čakamo prvenstvo in smo z mislimi vse bolj pri njej.

Celoten pogovor lahko poslušate v spodnje videu:

Ne spreglejte