Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2022,
9.06

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Tadej Enci Marino Kegl

Petek, 13. 5. 2022, 9.06

1 leto, 11 mesecev

24. POLETNE OLIMPIJSKE IGRE GLUHIH

Enci končal nastope na olimpijadi, Kegl danes za bron

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Marino Kegl | Marino Kegl se bo danes boril za bron. | Foto Sportida

Marino Kegl se bo danes boril za bron.

Foto: Sportida

Slovenski reprezentant na 24. poletnih olimpijskih igrah gluhih v Saxias do Sulu v Braziliji Tadej Enci je v teku na 400 metrov, ki je njegova paradna disciplina, zasedel 11. mesto. Za olimpijske medalje se je v tej disciplini potegovalo kar 39 atletov iz 26 držav. Danes Marina Kegla na olimpijskem teniškem turnirju čaka boj za bron.

Encijev ognjeni krst v njegovi dodatni disciplini, teku na 400 metrov z ovirami, se zaradi grdega padca na deveti oviri ni izšel po načrtih, so sporočili iz paraolimpijskega komiteja. Tako je 28-letni član atletskega kluba Velenje ostal brez uvrstitve v finale.

"Žal mi je, da mi ni uspelo prikazati vsega, kar sem pokazal na treningih. Prepričan sem, da sem bil sposoben bistveno več, kot kažejo uvrstitve. Ne bom obupal, ampak bom to vzel za dodatno motivacijo za naprej. Vem, da sem sposoben popeljati Slovenijo na najvišja mesta," je po tekmi za Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije povedal Enci.

Po vrnitvi v domovino mladega atleta, ki ima le en odstotek sluha, čakajo tekmovanja med slišečimi atleti, kjer ga konec maja čaka prvi miting, nato državno prvenstvo, pokal Slovenije, ekipno prvenstvo Slovenije, tako da bo stopnjeval formo do svetovnega in zatem še evropskega prvenstva gluhih prihodnje leto.

"Njegovo srce gori za šport," je dejal Encijev trener Gregor Doberšek: "Enci je kljub gluhoti, ki velja za eno izmed najtežjih invalidnosti, izjemno zagnan in prizadeven atlet."

Igre se bodo na jugu Brazilije končale 15. maja. Že danes teniškega igralca Marina Kegla čaka boj za tretje mesto. V soboto, 14. maja, pa bosta slovenske nastope končali Leja Glojnarič in Iris Breganski v skoku v višino. Obe že imata kolajni s teh olimpijskih iger v mnogoboju.

Preberite še:

tadej enci
Sportal Tadej Enci o svojih ciljih na olimpijskih igrah gluhih
Marino Kegl
Sportal Marino Kegl v petek za bronasto kolajno
Luka Trtnik
Sportal Uspeh kariere slovenskega paralimpijca: Sem brez besed
Ne spreglejte