SiolNET. Sportal Rokomet
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srbkinje najbolj dosegljiva tarča

0,15

termometer

Uroš Bregar
Foto: Vid Ponikvar

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v Celju zaključila priprave za evropsko prvenstvo, ki bo med 4. in 18. decembrom na Švedskem. Izbranke selektorja Uroša Bregarja si želijo preboja v drugi del, odločilna tekma pa bo na sporedu že prvi dan turnirja. V nedeljo jih v dvorani Hovet v Stockholmu ob 15.15 čaka obračun s Srbkinjami.

Slovenija se bo skupinskem delu pomerila še s Švedsko (6. december, 20.45) in Španijo (8. december, 18.30), v drugi del tekmovanja se bodo uvrstile po tri najboljše izbrane vrste, medtem ko bo zadnjeuvrščena končala s tekmovanjem. V primeru preboja se bo preselila v Göteborg, kjer jo čakajo tekme z najboljšimi tremi reprezentancami iz skupine B (Nizozemska, Francija, Nemčija in Poljska).

Na prvenstvu Stare celine prvič po letu 2010

Slovenija bo petič nastopila na evropskem prvenstvu. Največji uspeh je dosegla na Madžarskem 2004, ko je osvojila deveto mesto, dve leti pred tem na Danskem je bila deseta. V slabem spominu sta ji ostala turnirja na Švedskem 2006 ter štiri leta kasneje na Danskem in Norveškem, ko je obakrat osvojila zadnje, 16. mesto.

Slovenske rokometašice so priprave za svoj prvi veliki turnir po letu 2010 pričele 21. novembra v Zrečah, v tem pripravljalnem obdobju pa so odigrale dve tekmi za zaprtimi vrati s Švicarkami. Na obeh so zmagale - na prvi z 32:25, na drugi s 36:29 -, načrtovana tekma v Naklem z veliko kakovostnejšimi Črnogorkami pa se je po odločitvi obeh selektorjev spremenila v skupni trening.

Slovenske rokometašice so priprave za svoj prvi veliki turnir po letu 2010 pričele 21. novembra v Zrečah, v tem pripravljalnem obdobju pa so odigrale dve tekmi za zaprtimi vrati s Švicarkami. Slovenske rokometašice so priprave za svoj prvi veliki turnir po letu 2010 pričele 21. novembra v Zrečah, v tem pripravljalnem obdobju pa so odigrale dve tekmi za zaprtimi vrati s Švicarkami. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Favoritinje Srbkinje

Slovenija je v pripravljalnem obdobju vso svojo energijo usmerila v uvodni dvoboj s Srbijo. Treningi so bili povsem podrejeni najbolj ranljivi zasedbi v skupinskem delu - Švedska in Španija sta veliko močnejši -, selektor Uroš Bregar pa je v tekmah s Švicarkami za zaprtimi vrati zagotovo skrival določene adute, a tudi pomanjkljivosti v svoji ekipi.

"Srbijo krasi zelo dober ekipni duh, njihove sedanje nosilke igre pa imajo vodilne vloge tudi v svojih klubih. Gre za zelo kakovostno reprezentanco, na nedeljski tekmi so vsekakor favoritke," je dejal Bregar, ki se je odpovedal vratarki Amri Pandžić in zunanji igralki Ani Petrinji. "Miša Marinček in Sergeja Stefanišin sta bolje pripravljeni od Pandžićeve, medtem ko ima Petrinja še vedno težave s poškodovanim kolenom," je v zvezi s tem dejal Bregar.

Ana Gros: "Gre za uvodno tekmo na evropskem prvenstvu, na njej bo potrebno igrati zelo zbrano." Ana Gros: "Gre za uvodno tekmo na evropskem prvenstvu, na njej bo potrebno igrati zelo zbrano."

Grosova: Gremo na zmago

"Srbska reprezentanca je v odsotnosti svojih zvezdnic, kot so Andrea Lekić, Sanja Damjanović in Dragana Cvijić, željna dokazovanja. Vse te mlade punce se želijo dokazati, proti nam se bodo gotovo borile po svojih najboljših močeh, saj se zavedajo, da imajo na nedeljski tekmi največ možnosti za zmago," je dejala slovenska ostrostrelka Ana Gros in dodala: "V nedeljo se obeta težka in zanimiva tekma. Gre za uvodno tekmo na evropskem prvenstvu, na njej bo potrebno igrati zelo zbrano, na velikih tekmovanjih pa mnoge reprezentance na prvih obračunih igrajo v krču in ne pokažejo vsega kar znajo. Mi si tega ne smemo dovoliti, v Stockholmu moramo biti optimalno pripravljene za Srbkinje in si ne smemo privoščiti napak. Gremo na zmago."

Seznam slovenske reprezentance:

Polona Barič
levo krilo
15. maj 1992
Krim Mercator
Katja Čerenjak
krožna napadalka
6. september 1983
Zelene doline Žalec
Teja Ferfolja
leva zunanja
20. september 1991
DHB Rotweiss Thun (ŠVI)
Ana Gros
desna zunanja
21. januar 1991
Metz Handball (FRA)
Neli Irman
desno krilo
7. april 1986
Budučnost (ČG)
Nina Jeriček
srednja zunanja
10. april 1984
Krim Mercator
Lea Krajnc
leva zunanja
1. april 1993
Zagnos (TUR)
Lina Krhlikar
krožna napadalka
29. junij 1989
Frisch auf Gopppingen (NEM)
Barbara Lazović
desna zunanja
4. januar 1988
Vardar Skopje (MAK)
Miša Marinček
vratarka
18. februar 1985
Krim Mercator
Tamara Mavsar
levo krilo
1. april 1991
Vardar Skopje (MAK)
Valentina Panger
krožna napadalka
14. januar 1991
Zagorje
Janja Rebolj
desna zunanja
29. januar 1993
Zagorje
Tjaša Stanko
srednja zunanja
5. november 1997
Zagorje
Sergeja Stefanišin
vratarka
19. september 1974
Krim Mercator
Maja Užmah (Šon)
leva zunanja
23. februar 1988
Celles sur Belle (FRA)
Nina Zulič
srednja zunanja
4. december 1995
Mlinotest Ajdovščina

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin