Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
16. 2. 2016,
11.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet Bojan Voglar Aneta Benko

Torek, 16. 2. 2016, 11.34

6 let, 7 mesecev

Zagorje odločno v podaljšani ciljni šprint do naslova

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Brez poraza in z dvema remijema proti Krimu so si rokometašice Zagorja tlakovale odlično pot proti naslovu prvakinj. A se s tem ne želijo zadovoljiti.

Redni program državnega prvenstva za rokometašice bo prihodnji konec tedna miroval. Krim ima evropske obveznosti. Čeprav lestvica kaže, da je Zagorje na drugem mestu, pa so v Zasavju bistveno bolj optimistični, kot so bili pred meseci ali še pred tedni. Zagorjanke imajo tekmo manj, ob enakem številu točk pa so v prednosti pred Krimom, saj so ob dveh remijih v gosteh dosegle zadetek več. Odvisne so le od sebe. Če dobijo vse tekme do konca, jim premiernega naslova ne more vzeti nihče. Po poletnem odhodu glavnega pokrovitelja in zimskem slovesu dveh pomembnih igralk se stanje tudi s teh vidikov izboljšuje.

Honorarji po naših informacijah ne zamujajo, v Zagorju pa so za podaljšani ciljni šprint državnega prvenstva – do konca jih čaka še devet tekem – pripeljali dve okrepitvi. Nekdanjo Krimovo vratarko Aleksandro Petruhino in hrvaško reprezentantko Aneto Benko.

Na bolje

"Zaradi poškodbe Andree Perić smo potrebovali vratarko. Na desnem krilu pa smo bili tako ali tako najbolj tanki. S prispevkom Saše in Anete sem zelo zadovoljen," pravi trener Bojan Voglar, ki v klubu opravlja še marsikatero drugo vlogo. Z veseljem je potrdil, da so se stvari z možnostjo za naslov v Zasavju začele premikati na bolje.

Ne le po naslov ...

Kar nekaj vprašanj pa se je sprožilo glede bližnje prihodnosti, če Zagorjanke v tej sezoni resnično stopijo na rokometni Triglav. Lige prvakinj v zagorski športni dvorani predvidoma ne bo mogoče igrati, drugačna pa bo morala biti tudi finančna konstrukcija. "Če bomo prvi, mislim, da bomo tudi zaigrali v ligi prvakinj," je dejal naš sogovornik.

Obeta se še kako zanimiva rokometna pomlad. Zagorjankam odločnosti ne manjka, za Krim pa bili sezona brez naslova in lige prvakinj velikanski udarec.

Ne spreglejte