Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
12. 1. 2015,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boris Denič slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 12. 1. 2015, 21.52

8 let

Za Klemena Cehteta je še upanje, selektor bi rad vsaj enega dinozavra

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tik pred zdajci se bo selektor Boris Denič odločil, koga bo odpeljal na svetovno prvenstvo v Katar, ki se začne v četrtek. Klemen Cehte vsaj za zdaj ostaja doma.

"Če že ne obeh, moram vsaj enega dinozavra dobiti nazaj," je bil Boris Denič znova v dobri dnevni retorični formi, namigujoč na poškodbi osrednjih obrambnih igralcev, visokih in močnih Mateja Gabra in Uroša Bundala: "Na položaj ne gledam tako črno. A če gremo v Katar brez Gabra in Bundala, nas čaka res zelo zanimivo prvenstvo." Gre za igralca, ki sta temeljna za slovensko obrambo, ta je za hitro igro, zadnja pa je ena od glavnih slovenskih značilnosti in prednosti. Zato vzrokov za selektorjevo nejevoljo ni težko razložiti.

Tretji, ki povzroča skrbi, je Klemen Cehte oziroma njegova poškodba mečne mišice. Današnji pregled z magnetno resonanco je pokazal hematom, zato bo eden od sposobnih redkih strelcev z zunanjih položajev ostal doma na terapijah.

Prihodnji torek bo opravil še en pregled in se v Doho, če bo seveda pripravljen, odpravil naknadno, v ekipo pa vstopil kot rezerva. Igralec njegovega profila je namreč ta hip, ko sta na bolniškem dopustu že Borut Mačkovšek in Nenad Bilbija, preveč dragocen, da bi se mu selektor odrekel.

Miladin Kozlina preventivno bolj kot ne le v obrambi

V opisu svojih delovnih nalog ima mesto levega zunanjega označeno tudi Miladin Kozlina, a Celjan si je šele pred kratkim zacelil ramo, zato ga Denič na Danskem zavestno ni pošiljal v napad, da ne bi imel hudič morda še več mladih.

"Ob vseh teh težavah se stanje enkrat mora obrniti na pozitivno," je sicer prepričan selektor. Na turnirju na Danskem je Slovenija doživela dva poraza in priigrala en remi. Denič je bil besen predvsem zaradi medlega odpora proti domačinom na prvi tekmi. Evropski in svetovni podprvaki so jo dobili za deset golov. Ljubljančan pa je tokrat uporabil avtomobilsko prispodobo. Ročno zavoro, ki naj bi jo Slovenci uporabili proti Dancem. Morda tudi nekoliko podzavestno zaradi vseh poškodb, čeprav imajo takšne poteze lahko ravno nasproten učinek.

Ročna zavora in med dvema ognjema

"Ročna zavora je bila na drugi in tretji tekmi spuščena. Dvigovali smo igro, kar sem tudi želel. Rezultati so, kakršni so. A mrtve bomo šteli po svetovnem prvenstvu. Na prvi tekmi nisem bil zadovoljen z nobenim elementom. Bolje bi igrali med dvema ognjema. Vesel sem, da smo se na drugi tekmi pomerili s Švedi. Razlika petih zadetkov ni bila realna. Začutili smo njihovo moč glede na to, da se bomo z njimi maja pomerili v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. S to ekipo se jim brez težav postavimo po robu. Ko bomo popolni, bo slika povsem drugačna. Na tekmi z Islandijo so bile noge že lažje. Odigrali smo, kot je treba. Morda nismo dobro odgovorili na njihovo obrambo 5-1, preostale stvari so bile kakovostne. Niso težava eden, dva, trije zgrešeni streli, če ima igra glavo in rep. Ko so akcije izdelane, ko se nihče ne meče iz vode kot delfin," je trilogijo prijateljskih tekem preletel mož, ki odhaja na svoje tretje veliko tekmovanje s slovensko reprezentanco.

Ne spreglejte