Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
10. 10. 2016,
12.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Veselin Vujović PPD Zagreb rokomet liga prvakov Matevž Skok Darko Cingesar

Ponedeljek, 10. 10. 2016, 12.06

6 let, 6 mesecev

Kriza v Zagrebu

Veselin Vujović sestavil tri poraze v vrsto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
veselin vujovic vujović zagreb | Foto Sportida

Foto: Sportida

V zagrebškem rokometnem klubu ne preživljajo ravno rožnatih časov. Ekipa, ki je dvakrat zapored igrala v četrtfinalu lige prvakov, je v novo sezono vstopila s tremi porazi zapored.

Trener Zagreba in slovenski selektor Veselin Vujović je v težavah. Na vsak način išče zasuk v igri svoje ekipe, ki je na gostovanju pri švedskem Kristianstadu ob slabi igri doživela še tretji poraz zapored. Pred tem so hrvaški prvaki izgubili proti Celju in Picku. Tekem je še dovolj, a nekaj se bo dejansko moralo spremeniti. In to korenito, saj je celo Zagrebova spletna stran tekmo označila kot morda najslabšo v dobri dve leti trajajoči Vujovićevi eri. Zaznamovali so jo številne hrvaške napake v napadu in švedski protinapadi.

"Tretji in najbolj prepričljiv poraz, najslabša tekma. Imel sem občutek, da bi lahko zmagali. Zdelo se mi je, da igramo korektno, v končnici pa smo razpadli. Svojih igralcev sploh ne prepoznam. Kar se dogaja, je zelo čudno. Ne verjamem, da bomo na ta način prišli daleč," je Vujović v svojem slogu dejal za Sportske novosti.

Darko Cingesar je na Švedskem dal dva gola. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Darko Cingesar je na Švedskem dal dva gola. Foto: Žiga Zupan/Sportida Od trojice Slovencev ni igral poškodovani David Miklavčič, Darko Cingesar je dal dva gola, Matevž Skok je ustavil šest žog. Da sta bili njegovi uspešni potezi proti Gorenju izbrani za najboljši obrambi septembra v ligi Seha, je za Velenjčana verjetno bolj slaba tolažba.

Ključen teden

V naslednjem krogu Zagreb, ki je na dnu lestvice skupine B lige prvakov edini brez točk, gosti Meškov Brest. Če bi Belorusi slavili v zagrebški Areni … 

Jasno je, da ceno v podobnih primerih velikokrat ali največkrat plačajo trenerji. Čeprav od starih zaslug ni mogoče živeti, sta dobra vest za Vujovića njegova priljubljenost in javno mnenje. Slovenskega selektorja čaka ključen teden.

Preobrat

Vujović se je tako ali drugače pojavljal med imeni v skupini potencialnih kandidatov za hrvaškega selektorja. Ne glede na to, da ima pogodbo z Rokometno zvezo Slovenije in na mizi ponudbo za podaljšanje. A očitno je bil bolj želja ljudstva.

Medtem se je s hrvaškim selektorskim mestom zgodil zasuk. Ta namreč ni več izpraznjen. Hrvaška rokometna zveza ni sprejela ponujenega odstopa Željka Babića, ki tako očitno ostaja na čelo hrvaške reprezentance.

Ne spreglejte