Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 7. 2018,
14.09

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Gorenje velenje rokomet

Torek, 17. 7. 2018, 14.09

4 leta, 11 mesecev

Velenjski rokometaši za uvod pokala EHF s švedskim Alingsasom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Celje Gorenje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja se bodo v 1. krogu kvalifikacij pokala Evropske rokometne zveze (EHF) pomerili s švedsko ekipo Alingsas, je določil današnji žreb na sedežu EHF. Prva tekma bo predvidoma na sporedu 1. ali 2. septembra v Skandinaviji, povratna pa teden dni pozneje v velenjski Rdeči dvorani, pa so potrdili iz velenjskega tabora.

Alingsas domuje v istoimenskem mestecu na jugozahodu Švedske. Klub v letošnjem letu praznuje 45 let obstoja, v času svojega delovanja pa je dvakrat postal državni prvak (sezona 2008/09 in 2013/14). S tem si je dvakrat priboril mesto v ligi prvakov, obakrat tekmovanje končal po skupinskem delu, v evropska tekmovanja pa se vrača po enoletnem premoru.

Nazadnje je v sezoni 2016/17 nastopil v 3. krogu kvalifikacij pokala EHF in v skupnem seštevku moral priznati premoč danskemu GOG. V minuli sezoni je Alingsas državno prvenstvo sklenil v polfinalnem nizu, v katerem je po petih tekmah klonil proti zasedbi Malmoeja.

Zoran Jovičić | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Naredili bodo vse

V 2. krog kvalifikacij se bo prebila ekipa, ki bo imela v skupnem seštevku obeh tekem (doma in v gosteh) boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki. V primeru neodločenega izida bo napredovalo moštvo, ki bo na gostovanju doseglo več zadetkov.

"Na prvi kvalifikacijski stopnički pokala EHF nas čaka zahteven tekmec. S štabom naše ekipe bomo naredili vse, da o moštvu Alingsasa zberemo čim bolj detajlne podatke. Upam tudi, da bomo imeli priložnost videti kakšno njegovo tekmo. Na obračuna se bomo pripravili po najboljših močeh, nedvomno je, da nam žreb ni bil najbolj naklonjen," je ocenil Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja.

Ne spreglejte