Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 12. 2019,
13.36

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

4

Natisni članek

Uroš Zorman Veselin Vujović

Torek, 10. 12. 2019, 13.36

4 leta, 4 mesece

Rokomet

V sredo seja predsedstva RZS, a novi selektor še ne bo znan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

4

slovenska rokometna reprezentanca | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V minulih letih so decembrske seje članov predsedstva Rokometne zveze Slovenije minile v sproščenem vzdušju, na sredini zadnji seji RZS v tem letu, ki se bo v ljubljanskem hotelu InterContinental pričela ob 17. uri. 

Generalni sekretar RZS Goran Cvijić je sporočil, da v sredo še ne bo imenovan novi selektor moške reprezentance in da bo v prihodnjih dneh še ena seja članov predsedstva RZS.

Vodstvo RZS je 27. novembra prekinilo pogodbo s Črnogorcem Veselinom Vujovićem in sporočilo, da bo novega selektorja elitne moške izbrane vrste imenovalo do sredine decembra.

V rokometnem zakulisju so mesec dni pred začetkom evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji zaokrožila številna imena možnih Vujovićevih naslednikov, a dejstvo je, da so pogovori vodilnih oseb na RZS z možnimi kandidati minili v najstrožji možni tajnosti in daleč od sojev žarometov.

Uroš Zorman
Sportal Kdo so kandidati za EP, ki jih je Zorman uvrstil na seznam?

Nabor 28 kandidatov za nastop na EP 2020 sta sestavila dosedanji Vujovićev pomočnik Uroš Zorman in direktor reprezentance Uroš Mohorič. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Nabor 28 kandidatov za nastop na EP 2020 sta sestavila dosedanji Vujovićev pomočnik Uroš Zorman in direktor reprezentance Uroš Mohorič. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Na dnevnem redu le tri točke

Na sredinem dnevnem redu seje RZS so le tri točke. Člani predsedstva bodo najprej potrdili zapisnike 64., 65. in 66. seje predsedstva, v drugi točki bodo obravnavali letni plan za leto 2020. Zadnja točka - tekoče zadeve in razno je tudi na sporedu, a ime novega selektorja še ne bo znan.

Ob tem kaže omeniti, da sta nabor 28 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu med 10. in 26. januarjem 2020 sestavila dosedanji Vujovićev pomočnik Uroš Zorman in direktor reprezentance Uroš Mohorič.

Slovenija se bo v skupinskem delu v Göteborgu pomerila s Švedsko, Poljsko in Švico. Po dve najboljši reprezentanci iz skupine F se bosta prebili v drugi del zaključnega turnirja, ki bo nato v Malmöju.

Finalni del prvega evropskega prvenstva s 24 nastopajočimi izbranimi vrstami bo v Stockholmu, tekme skupinskega in drugega dela pa bodo še na Dunaju in v Gradcu ter Trondheimu.

Ne spreglejte