Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 12. 2019,
12.54

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

6

Natisni članek

Uroš Zorman Rokometna reprezentanca

Petek, 6. 12. 2019, 12.54

4 leta, 4 mesece

28 kandidatov za rokometni EP

Kdo so kandidati za EP, ki jih je Zorman uvrstil na seznam?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

6

Uroš Zorman | Uroš Zorman je pripravil seznam 28 igralcev, ki bi lahko nastopili na prvenstvu stare celine.  | Foto Vid Ponikvar

Uroš Zorman je pripravil seznam 28 igralcev, ki bi lahko nastopili na prvenstvu stare celine.

Foto: Vid Ponikvar

Vodstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) še vedno ni razkrilo imena novega selektorja moške reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji med 10. in 26. januarjem 2020. Imena 28 kandidatov za nastop je izbral Uroš Zorman, dozdajšnji pomočnik odstavljenega selektorja Veselina Vujovića.

Včeraj, 5. decembra, je potekel zadnji rok za prijavo 28 rokometašev, ki ga je od vseh reprezentanc, ki bodo nastopile na bližnjem EP, zahtevala Evropska rokometna zveza (EHF). Prvič v zgodovini bo na sklepnem turnirju stare celine nastopilo 24 izbranih vrst in bo na sporedu v treh državah.

Uroš Zorman
Sportal Uroš Zorman ostaja, vprašanje pa je, v kakšni vlogi

Slovenija bo v prvem delu tekmovanja nastopila v Göteborgu, v skupini F so še Švedska, Poljska in Švica. Po dve najboljši reprezentanci se bosta prebili v drugi del, ki bo v Malmöju.

Na seznamu kandidatov je tudi Vid Kavtičnik. | Foto: Mario Horvat/Sportida Na seznamu kandidatov je tudi Vid Kavtičnik. Foto: Mario Horvat/Sportida

Na Švedskem brez Gabra in Suholežnika

Na širšem slovenskem seznamu ni poškodovanega krožnega napadalca Mateja Gabra (Pick Szeged), manjkal bo tudi njegov kolega na tem položaju Matic Suholežnik (Dunkerque).

Na seznamu je zunanji igralec Staš Skube (Vardar Skopje), po dolgem času tudi Vid Kavtičnik (Aix), ki je med drugim tudi kandidat za komisijo športnikov pri Mednarodnem olimpijskem komiteju, Žiga Mlakar (Wisla Plock) in Gregor Potočnik (Csurgo), krilni igralec Simon Razgor (Meškov Brest), krožni napadalec Igor Žabić (Wisla Plock) in vratar Urban Lesjak (Hannover).

Edini pravi novinec na reprezentančnem seznamu je krožni napadalec Celja Kristjan Horžen.

Veselin Vujović
Sportal Slovenski reprezentanti ogorčeni: Trditve so žaljive, zlonamerne in neresnične

Naslednik Vujovića naj bi bil znan do sredine decembra

Predsedstvo RZS je na seji, ki je bila 27. novembra, soglasno sklenilo, da prekine pogodbo s selektorjem moške članske reprezentance Vujovićem, ki je bil na klopi elitne slovenske moške selekcije od maja leta 2015. Vodstvo zveze bo njegovega naslednika izbralo do sredine tega meseca.

Zorman naj ne bi bil v ožjem krogu

V rokometnem zakulisju krožijo številna imena, Zorman, ki je sestavil slovenski seznam za EP 2020, pa naj ne bi bil v krogu najresnejših kandidatov za prvega moža slovenske elitne izbrane vrste.

Na širšem seznamu kandidatov za EP 2020 so naslednji rokometaši:

– vratarji: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen) in Rok Zaponšek (Csurgo);

– krilni igralci: Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Matic Verdinek (Gorenje), Darko Cingesar (Aix) in Simon Razgor (Meškov Brest);

– zunanji igralci: Borut Mačkovšek (Veszprem), Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Sebastian Skube (Silkeborg), Gregor Potočnik (Csurgo), Miha Zarabec (Kiel), Staš Skube (Vardar Skopje), Rok Ovniček (Nantes), Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Hannover) in Žiga Mlakar (Wisla Plock);

– krožni napadalci: Vid Poteko, Kristjan Horžen (oba Celje Pivovarna Laško), Blaž Blagotinšek (Veszprem) in Igor Žabić (Wisla).
Ne spreglejte