Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
16. 6. 2015,
16.48

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Montpellier stave Nikola Karabatić Luka Karabatić Dragan Gajić Primož Prošt

Torek, 16. 6. 2015, 16.48

5 let, 1 mesec

V sodnem procesu pod žarometi tudi brata Karabatić in Slovenca

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Stavniška afera Montpellier dobiva novo nadaljevanje. Na sodišču v tem južnofrancoskem mestu poteka proces proti šestnajsterici, ki naj bi bila vpletena v stavniški škandal leta 2012.

Med tistimi, ki bodo dobili besedo na sodišču, so tudi najboljši rokometaš na svetu Nikola Karabatić, njegov brat Luka, njuni partnerici in Slovenca Dragan Gajić in Primož Prošt.

Obtožnica jih bremeni prirejanja izida tekme, kar sicer zanikajo. Nekateri, na primer Gajić, zanikajo tudi stavo, Luka Karabatić in Prošt sta jo priznala, prav tako partnerica Nikole Karabatića. Med obtoženimi so tudi Samuel Honrubia, Mladen Bojinović, Mickael Robin in Issam Tej. Če bodo spoznani za krive, jim, kot poročajo francoski mediji, grozi do pet let zapora in do 375 tisoč evrov kazni.

"Vsa obtožnica, ki me bremeni, temelji na nameščanju. Tu ni debate. Vsa Francija preiskuje in nobenega tehtnega razloga ni, da bi šlo za to. Na tisti tekmi nisem igral prvega polčasa. Kako naj bi nameščal rezultat, če nisem bil v igri? Da sem stavil na prvi polčas in v njem nisem igral, je bilo naključje. Glede na to, da je Mickael Robin branil dobro, ga trener ni zamenjal. To je spet dober pokazatelj, da ni šlo za nameščanje, saj je vratar dobro opravljal svoje delo. Če ga ne bi, bi ga trener zamenjal. Obtožnica o nameščanju je neupravičena," je ob izbruhu afere v intervjuju za Sportal dejal Primož Prošt, ki je priznal, da je storil napako in zdaj brani za nemški Göppingen.

Gajić pa je večkrat poudaril, da ni stavil, ampak je posodil denar soigralcu. "K meni je pristopil nekdanji soigralec Sammuel Honrubia in me zaprosil, da mu posodim nekaj denarja. Posodil sem mu, on pa je s tem denarjem vplačal stave. Jaz tega nisem mogel vedeti, ker me ni zanimalo, zakaj potrebuje denar. Vendar sem vesel, ker je Sammuel pred preiskovalci pošteno povedal, da nisem vedel, da bo stavil," je povedal Celjan, ki je še vedno član Montpelliera.

Ne spreglejte