SiolNET. Sportal Rokomet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tretji čuvaj mreže Gorenja začasno zapušča Velenje

0

termometer

Pri slovenskem rokometnem podprvaku Gorenju Velenju so do konca sezone v Slovenj Gradec posodili tretjega vratarja Roka Zaponška, ki si obeta večjo vlogo na igrišču.

Ob Benjaminu Buriću in Klemnu Ferlinu Rok Zaponšek v letošnji sezoni ni dobil veliko priložnosti, zato so se v klubu odločili, da ga na kaljenje pošljejo v Slovenj Gradec.

Za 23-letnika bo to tretja posoja v karieri. Pred tem je že bil član tudi Sevnice in Krke, v letošnji sezoni pa je v dresu Gorenja dobil priložnost na sedmih domačih tekmah.

"'Zelo sem vesel, da se je kluboma uspelo dogovoriti o moji posoji, v Velenju namreč ob dveh odličnih vratarjih nisem dobil dovolj minutaže, ki pa je nujno potrebna za moj osebni razvoj ter za vlogo, ki so mi jo v Velenju namenili za prihodnjo sezono," je 192 centimetrov visoki čuvaj mreže zadovoljen, da sta s kluba dogovorila za posojo do konca sezone.

Pri Slovenjgradčanih si obeta večjo vlogo na igrišču, kot jo je bil deležen že na prejšnjih dveh posojah.

"Upam, da bom v Slovenj Gradcu dobro izkoristil svoje minute v golu, pridobil na samozavesti in s tem posledično naslednjo sezono pomagal svojemu matičnemu klubu pri zastavljenih ciljih," so želje Zaponška pred nadaljevanjem letošnje sezone.

V naslednji sezoni namesto Burića

Pri Gorenju imajo z Zaponškom načrte za prihodnost, saj bo v prihodnji sezoni po besedah direktorja kluba Mateja Avanza postal menjava Ferlinu oziroma drugi vratar, kar pomeni, da po sezoni moštvo zapušča 25-letni Burić.

Določitev ravno za začasni odhod v Slovenj Gradec pa so Ose izbrale tudi zaradi bližine, saj bo lahko Zaponšek še naprej vsaj deloma treniral s svojim matičnim klubom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin