Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
12. 12. 2013,
11.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vladan Matić trener

Četrtek, 12. 12. 2013, 11.07

8 let

Trener, ki mu je stolček sežgalo Gorenje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aprila 2011 je postalo znano, da bo Vladan Matić trener Celja. Predčasno se poslovil 32 mesecev kasneje. Videti je, da je bilo glavni razlog Gorenje.

Dve leti in pol je trajala era Vladana Matića na klopi Celja Pivovarne Laško. Pripeljan je bil kot uresničevalec nove klubske vizije, ponujanja priložnosti mladim in ustvarjanja pravega duha, četudi z znatno manj sredstvi kot v preteklosti. Njegova zapuščina sta dva osvojena pokala, uvrstitev v osmino finala lige prvakov in nekaj odmevnih zmag, kakršni sta bili v lanski sezoni nad Kielom in pred tedni nad Zagrebom. Nekateri igralci so pod njegovo roko vidno napredovali, za druge pa se je izkazalo, da ne sodijo v ekipo, ki želi ostati v srednjem razredu lige prvakov, četrti so morda dobili premalo priložnosti.

Kljub trenutno zelo spodbudnemu položaju Celja v ligi prvakov so se v klubu odločili za menjavo. Skoraj ne more biti naključje, da se je sprememba na klopi zgodila po porazu z Gorenjem. Vodstvo kluba si srčno želi 18. naslov prvaka, ki ga čaka že vse od leta 2010. Prav tako pa je napovedovalo zimovanje na prvem mestu. To se ni zgodilo, Gorenje je pred tedni v Zlatorogu slavilo že desetič zapored, drugič v tej sezoni, čeprav je šla ekipa pred tekmo v karanteno. A kompleks z Velenjčani naj bi bil le eden od razlogov za menjavo. Dejstvo je, da v Celju niso imeli potrpljenja počakati do konca sezone, čeprav je imel Matić pogodbo še za naslednjo. Naslov še ni (bil) izgubljen, v igri pa sta še drugi dve tekmovanji. Ne gre zanemariti niti dejstva, da je klub pred sezono znižal prejemke za 30 odstotkov, ki jih sicer ekipa delno lahko dobi nazaj, a bolj motivirani igralci zaradi tega vsekakor niso bili. Vsekakor pa je bila ekipa na trenerjevi strani in za njegov ostanek na klopi.

''Z nikomer se nisem kregal. Zahvaljujem se Florijanom, ki so vselej stali za mano in ekipo. Imeli smo neke smernice in cilj, a očitno to ni bilo dovolj. Žal mi je, bili smo na dobri poti. Najbolj bom pogrešal Florijane in ekipo, v katero je bilo vredno vložiti toliko truda. To so fantje, s katerimi si lahko le dober,'' je svoje slovo pospremil Matić, ki se bo v prihajajočih tednih posvetil srbski reprezentanci.

Ne spreglejte