SiolNET. Sportal Rokomet
3,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tekma legend

Tekma, kot je še ni bilo: poslovilna za vse reprezentante v zgodovini

3,45

termometer

arhiv slovenija hrvaska
Foto: Urban Urbanc/Sportida

Uvertura v četrtkovo prijateljsko rokometno tekmo med Slovenijo in Hrvaško bosta zelo posebni revijalni srečanji. Nanju je bilo vabljenih kar 98 igralcev, odzvalo se jih je 30 manj.

V četrtek (Stožice, 18.00) in soboto (Zagreb, 20.15) slovenske rokometaše, bronaste z zadnjega svetovnega prvenstva, čakata prijateljski tekmi s Hrvaško, namenjeni pripravam na januarsko evropsko prvenstvo, ki ga gosti prav tokratni tekmec.

Gre za poslovilno tekmo ogromnih razsežnosti vseh nekdanjih rokometnih reprezentantov. Podobno obsežne poslovilne tekme na Slovenskem še ni bilo.

"Vsi, ki so na uradni tekmi kdajkoli nastopili za Slovenijo in nimajo več želje ali motiva, da bi še nastopili za reprezentanco," je direktor reprezentance in eden izmed sedmerice organizacijskega odbora Uroš Mohorič razložil kriterij za povabila. Ves izkupiček vstopnic bo namenjen pomoči pri zdravljenju nekdanjega reprezentanta Nenada Stojakoviča.

Igrala bosta tudi Branko Bedekovič (levo) in Beno Lapajne. Igrala bosta tudi Branko Bedekovič (levo) in Beno Lapajne. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Zgodovina slovenskega rokometa na igrišču in ob njem

V Stožicah bo torej na igrišču 44 nekdanjih reprezentantov, še 24 jih bo ob njem. Odziv je bil dober, a seveda ne stoodstoten. "Razlogi za odpovedi so zelo različni. Rolando Pušnik bi prišel z velikim veseljem, a je s katarsko reprezentanco, zaradi delovanja v tujini bodo manjkali še Tomaž Čater, Boštjan Kavaš, Dino Bajram, Robert Konečnik in drugi. Gorazd Škof je v posebnem položaju, saj je v klubu poškodovan drugi vratar, tretji pa je star komaj 15 let," je pojasnil Mohorič.

Zato pa pridejo Sergej Rutenka, Matjaž Brumen, Beno Lapajne, Roman Pungartnik, Zoran Lubej ... Gre za unikatno parado snovalcev zgodovine slovenskega rokometa. Od začetkov reprezentance po osamosvojitvi prek srebrnih vitezov iz leta 2004 do botrov uspehov v zadnjih letih.

Na dveh tekmah (ob 16.30 in 17.10) bo nastopilo 44 igralcev. Prva bo trajala 2 x 10 minut, druga pa 2 x 12. Selektorji bodo Boris Denič, Tone Tiselj, Slavko Ivezič, Niko Markovič, Leopold Jeras in Matjaž Tominec.

Uroš Zorman se je v Stožicah v elegantni obleki že poslovil. Zdaj se bo še v dresu. Uroš Zorman se je v Stožicah v elegantni obleki že poslovil. Zdaj se bo še v dresu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prideta tudi Uroš Zorman in Luka Žvižej

Ekipe so deloma razdeljene po starostnem oziroma kakovostnem kriteriju, deloma pa po igralnih položajih. V tem smislu je največji primanjkljaj na desnem krilu. Potencialno bi ga lahko pokril as Veszprema Dragan Gajić, ki se je lani odločil za slovo od reprezentance, ampak ...

"Dragan Gajić ima še vedno motiv igrati za reprezentanco. Enako Sebastian Skube. Uroš Zorman, Luka Žvižej bosta igrala. Od teh, ki so dejavni, pride še Nenad Bilbija. Če bi bil zdrav, bi prišel tudi Primož Prošt, a ima takšne težave s kolenom, da nima smisla tvegati. Trenira po povsem prilagojenem programu," je nekaj prihodov in zahval za povabilo še navedel Mohorič.

Postave za tekmi legend:

EKIPA 1 (selektor: Boris Denič)

Ognjen Backovič
Branko Bedekovič
Nenad Bilbija
Matjaž Brumen
Boštjan Ficko
Zoran Jovičić
Dušan Podpečan
Peter Pucelj
Roman Pungartnik
David Špiler
Uroš Zorman

EKIPA 2 (selektor: Tone Tiselj)

Jure Dobelšek
Luka Dobelšek
Boštjan Hribar
Rok Ivančič
Beno Lapajne
Marko Oštir
Aleš Pajovič
Rok Praznik
Sergej Rutenka
Sebastjan Sovič
Luka Žvižej
EKIPA 3 (selektorja: Slavko Ivezič, Nino Markovič)

Rajko Begovič
Jani Čop
Andrej Hrovat
Jani Kontrec
Jani Likavec
Zoran Lubej
Simon Makuc
Uroš Senica
Aleš Sirk
Boštjan Strašek
Uroš Šerbec

EKIPA 4 (selektorja: Leopold Jeras, Matjaž Tominec)

Dušan Andrejič
Gregor Cvijič
Bruno Glaser
David Imperl
Aleksander Lapajne
Tomaž Novak
Borut Papež
Sergej Sokolov
Stojan Stojnič
Roman Šavrič
Tomaž Tomšič

Neaktivne legende:
Aleš Anžič, Tomaž Božeglav, Grega Keše, Tomaž Kleč, Aleš Levc, Matjaž Mlakar, Jure Natek, Tomaž Ocvirk, Borut Plaskan, Vito Selčan, Ivan Simonović, Nenad Stojakovič, Robert Šafarič, Mitja Valenčič, Bojan Voglar, selektor Miro Požun

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 391
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin