Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 3. 2021,
20.18

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca Olimpijske kvalifikacije

Nedelja, 14. 3. 2021, 20.18

3 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme švedska : slovenija

Švedski oreh pretrd za Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Švedska Slovenija Rokomet Berlin | Švedski rokometaši so na odločilni kvalifikacijski tekmi zanesljivo premagali Slovence. | Foto Reuters

Švedski rokometaši so na odločilni kvalifikacijski tekmi zanesljivo premagali Slovence.

Foto: Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji tekmi zadnjega kroga kvalifikacijskega turnirja v Berlinu za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu izgubila proti Švedski s 25:32 (13:17). Slovenski rokometaši so v nemški prestolnici osvojili tretje mesto, na OI so se uvrstili Nemci in Švedi.

Švedska Slovenija rokomet OI kvalifikacije marec 2021
Sportal Švedi pokopali slovenske olimpijske upe

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so danes zapravili še drugo zaključno žogo za nastop na letošnjih igrah v Deželi vzhajajočega sonca. Na sobotni tekmi proti Nemcem so visoko izgubili s 27:36, na današnji tekmi pa so morali priznati premoč tudi Švedom. Nosilci srebrne kolajne z letošnjega svetovnega prvenstva v Egiptu so bili na odločilni tekmi prevelik zalogaj za slovenske rokometaše.

Slovenci so na sobotni tekmi proti Nemcem "kapitulacijo podpisali" že po prvem polčasu. Na današnjem obračunu s Švedi - z njimi so se na letošnjem SP v Egiptu razšli z neodločenim izidom 28:28 in jih na lanskem evropskem prvenstvu v Göteborgu premagali z 21:19 - so bili od samega začetka v podrejenem položaju, po drugem porazu na tukajšnjem turnirju pa ostali tudi brez svojega četrtega nastopa na olimpijskih igrah po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016.

Slovenski rokometaši so v prazni dvorani Maxa Schmelinga že v uvodu zabredli v težave. V obrambi so puščali preveč prostora "potentnim" švedskim rokometašem, ki so izkoristili vsako njihovo napako, še večje težave pa so imeli v napadu, kjer so naredili kar nekaj tehničnih napak, ob tem pa je vratar Andreas Palicka takoj nanizal nekaj bravuroznih obramb.

Švedska Slovenija rokomet OI kvalifikacije marec 2021 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Vranješ je bo bledem uvodu že v sedmi minuti pri zaostanku 2:6 zahteval minuto odmora in jezno okrcal svoje varovance, po nekaterih kadrovskih in taktičnih korekcijah pa so v nadaljevanju zaigrali bolje in v 14. minuti znižali na 7:9. Po izključitvi Mihe Zarabca so Skandinavci naredili delni izid 2:0 in jim v 18. minuti znova ušli na štiri gole (8:12).

Slovenci so po zaostanku 11:13 znova zaigrali bledo. Švedi so jim po delnem izidu 0:3 in golu vratarja Palicke prvič na tekmi ušli za pet golov (11:16), na polčasu pa za štiri (13:17).

V začetku drugega polčasa so Slovenci zaradi visokega ritma naredili tudi kakšno napako več, na postavljeno obrambo pa so grešili tudi Švedi, ki so večino golov dosegli po bliskovitih nasprotnih napadih in na ta način ohranjali prednost od treh do petih golov. V 38. minuti je Vranješ - pri zaostanku 15:19 - znova zahteval minuto odmora, a njegovi varovanci v nadaljevanju niso bili kos telesno močnejšim Švedom.

Ob Švedih so si olimpijsko vozovnico zagotovili še Nemci. | Foto: Reuters Ob Švedih so si olimpijsko vozovnico zagotovili še Nemci. Foto: Reuters

V 41. minuti so prvič na tekmi zaostali za šest golov (16:22), v zadnjem delu tekme pa tako velikega primanjkljaja proti kakovostnim skandinavskim tekmecem niso mogli nadoknaditi. V 44. minuti so se po golu Darka Cingesarja približali na 18:22, bližje pa niso zmogli. Severnjaki so končnico odigrali zelo zrelo in preudarno, po izidu 19:26 v 50. minuti pa je bilo jasno, da se slovenski rokometaši ne bodo prebili v Tokio.

V slovenski reprezentanci so bili na tekmi proti Švedom najbolj učinkoviti Gašper Marguč, Blaž Janc in Dean Bombač, ki so dosegli po pet golov.

Švedska : Slovenija 32:25 (17:13)

Dvorana Max Schmeling, brez gledalcev, sodnika: Raluy Lopez in Ramirez (oba Španija).
* Švedska: Palicka 1, Aggefors, Carlsbogard 3, Mellegard 4, Darj 2, Joensson, Ekberg 7, D. Pettersson, F. Pettersson 1, Claar 3, Pellas 2, Lagergren 2, Gottfridsson 5, Persson 2, Sunnefeldt, Lindskog.
* Slovenija: Ferlin, Lesjak, Skube, Blagotinšek 2, Marguč 5, Janc 5, Potočnik, Dolenec 2, Cingesar 3, Gajić, Gaber 2, Zarabec, Mazej 1, Bombač 5, Malus, Suholežnik.
* Sedemmetrovke: Švedska 6 (5), Slovenija 1 (1).
* Izključitve: Švedska 6, Slovenija 14 minut.
* Rdeči karton: /.

Nemčija Rokomet Slovenija Berlin
Sportal Nemci ponižali Slovence, Vranješ spregovoril o črnem dnevu
Ne spreglejte