Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
26. 3. 2015,
17.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Staš Skube Pick Szeged

Četrtek, 26. 3. 2015, 17.31

8 let

Staš Skube: Nič dogovorjeno, nič podpisano

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Staš Skube, ki je v Velenju v zadnjih sezonah močno oplemenitil svojo kariero, je tarča klubov iz tujine.

Po naših podatkih se za najboljšega rokometaša Velenjčanov Staša Skubeta zanima madžarski Pick Szeged. Teorija odhoda po naslednji sezoni se ujema s poročanjem poljskih medijev, da naj bi ravno tedaj Dean Bombač, ki blesti pri madžarskem podprvaku, odšel v Kielce.

Za nameček se mlajšemu Skubetu leta 2016 tudi izteče triletna pogodba, ki je, kot smo izvedeli, ne kani podaljšati, ampak napraviti korak naprej. Odlični srednji zunanji pravi, da se z Madžari ni pogovarjal, z zdajšnjim klubom pa ima izjemno korektne odnose: "Z Gorenjem imam veljavno pogodbo do 2016. Opcij je več, za zdaj ni z nikomur nič podpisano niti odločeno, rad bi se še bolj dokazal tudi v Evropi, zanima me le igra v velenjskem dresu."

Lani hit lige prvakov, letos prvi strelec pokala EHF

Ni dvoma, da je Skube s prihodom v Gorenje napravil potezo, vredno navzgor obrnjenega palca. V lanski sezoni je bil odkritje lige prvakov, se z Velenjčani uvrstil v osmino finala in bil kar štirikrat izbran za najboljšega srednjega zunanjega kroga v tem tekmovanju.

Postal je tudi najboljši slovenski rokometaš sezone 2013/14 po izboru trenerjev. Poleti ni skrival ščepca ali prgišča nejevolje, ker so Velenjčani po birokratskih igricah ostali brez evropske elite.

V letošnjem pokalu EHF je z Velenjčani na dobri na poti na zaključni turnir. Med drugim je z 62 goli na osmih tekmah njegov prvi strelec in je znova dokazal, da je brez dvoma profil igralca za (naj)višjo raven, kamor si brez dvoma želi.

Navsezadnje je tudi v reprezentanci vsaj solidno, če že ne dobro ali zelo dobro izkoristil večino priložnosti, ki jih je dobil. Bržkone pa bi jih bilo še več, če na srednjem zunanjem ne bi vladala ostra konkurenca. Tujina, in to ne "kar neki" klub, je skratka logično nadaljevanje Skubetove kariere.

Ne spreglejte