Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2021,
22.31

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,81

5

Natisni članek

Danska Španija Hrvaška Egipt SP v rokometu 2021

Sobota, 23. 1. 2021, 22.31

3 leta, 2 meseca

SP V ROKOMETU, 11. DAN

Kakšna senzacija na SP! Argentina šokirala Hrvaško, Červar odhaja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,81

5

Hrvaška Rokomet | Hrvaška reprezentanca si je s porazom proti Argentini močno pokvarila možnosti za preboj v četrtfinale. | Foto Reuters

Hrvaška reprezentanca si je s porazom proti Argentini močno pokvarila možnosti za preboj v četrtfinale.

Foto: Reuters

Za presenečenje dneva na svetovnem prvenstvu v rokometu v Egiptu je poskrbela Argentina. Dosegla je zgodovinski uspeh, premagala Hrvaško s 23:19 in slovenski sosedi priprla vrata za preboj v četrtfinale. Južnoameričani so si po sladki zmagi dali duška, izbranci Lina Červarja pa niso skrivali razočaranja, saj jih lahko med najboljših osem popelje le še čudež. V četrtfinale so se že uvrstile Madžarska, Španija in Danska.

Dan po remiju s Švedsko ima slovenska rokometna reprezentanca pred odločilno nedeljsko tekmo z Egiptom na svetovnem prvenstvu prost dan. Potekajo dvoboji v skupinah I in II, zelo pa odmeva polom Hrvaške proti razigrani Argentini, ki je šokirala slovenske sosede. 

Hrvaški rokometaši so si z nepričakovanim spodrsljajem malodane zaprli pot preboja v četrtfinale. Argentina je odlično vstopila v dvoboj, povedla kar s 5:0. Hrvati so naleteli na številne težave, a se na krilih Ivana Čupića, ki je v prvem polčasu dosegel sedem zadetkov, le vrnili v igro in do konca prvega dela izenačili na 12:12.

Ko je marsikdo v nadaljevanju pričakoval boljšo igro ''kavbojev'', pa je sledila slaba in nemočna predstava izbrancev Lina Červarja. Južnoameričani so jih nadigrali v vseh elementih igre, na koncu dobili drugi polčas z 11:7 in si priigrali dragoceno zmago, s katero so na lestvici preskočili Hrvaško in zavzeli drugo mesto. Slavje rokometnih gavčev je bilo izjemno, tekle so tudi solze sreče. 

Argentina je tako šokirala Hrvaško in jo pahnila v nezavidljiv položaj, saj bi lahko slovenska soseda, ena izmed favoritinj za najvišja mesta, ostala brez preboja v četrtfinale. Hrvaški mediji so po dvoboju izpostavljali, kako je bila to z naskokom najslabša tekma Hrvaške na tem svetovnem prvenstvu, nekateri so jo celo označili z najslabšo vseh časov. Selektor Červar je po tekmi prevzel odgovornost za boleč poraz in napovedal, kako bo po svetovnem prvenstvu zapustil selektorski stolček.

Argentina si je z velikim presenečenjem priigrala lepo priložnost, da si zagotovi napredovanje med najboljših osem. V zadnjem krogu se bo pomerila s Katarjem, Hrvaško pa čaka izjemno zahteven obračun z Dansko. Hrvaške rokometaše, vajene osvajanj visokih mest na največjih tekmovanjih, lahko reši le še čudež, če bi v zadnjem nastopu v skupini II premagali Dance, Argentina pa bi ostala praznih rok proti Katarju.

Veselje Argentine po zgodovinski zmagi nad Hrvaško:

V skupini I je Madžarska premagala tudi Poljsko, zadržala stoodstotni izkupiček, in si že krog pred koncem zagotovila nastop v četrtfinalu. To velja tudi za Španijo, ki je zlahka odpravila z Urugvajem. Nemčija je premagala Brazilijo in se povzpela na tretje mesto, a se ne more več vmešati v boj za četrtfinale.

Večjih težav v skupini II ni imela tudi Danska. Olimpijski prvak iz Ria je v večernem obračunu ugnal Japonsko in si že zagotovil napredovanje med najboljših osem. Katar je v arabskem spopadu premagal Bahrajn, tako da se lahko še vmeša v boj za napredovanje, kar zagotavlja zelo zanimiv ponedeljek, ko se bo odločalo o zadnjem četrtfinalistu iz skupine II.

Sportal Po velikanski točki ostajajo med živimi #video
Slovenija Švedska SP Matej Gaber
Sportal Slovenci po drami in golu v zadnji sekundi do pomembne točke

Egipt: SP, moški, drugi del, 2. krog:

Skupina I
Sobota, 23. januar:

Urugvaj : Španija 23:38 (12:24)
Poljska : Madžarska 26:30 (10:16)
Nemčija : Brazilija 31:24 (16:12)

Lestvica:
1. Madžarska 4 tekme – 8 točk*
2. Španija 4 - 7*
3. Nemčija 4 – 4
4. Poljska 4 – 4
5. Brazilija 4 – 1
6. Urugvaj 4 – 0

Skupina II
Sobota, 23. januar:

Katar : Bahrajn 28:23 (13:14)
Argentina : Hrvaška 23:19 (12:12)
Japonska : Danska 34:27 (19:17)

Lestvica:
1. Danska 4 – 8*
2. Argentina 4 – 6
3. Hrvaška 4 – 5
4. Katar 4 – 4
5. Japonska 4 – 1
6. Bahrajn 4 – 0

* že v četrtfinalu


Za razvrstitev od 25. do 32. mesta:
Sobota, 23. januar:

Zelenortski otoki : Angola 0:10
Tunizija : Kongo 38:22 (17:13)

Lestvica:
1. Tunizija 2 – 4
2. Kongo 3 – 4
3. Angola 2 – 2
4. Zelenortski otoki* 3 – 0

*že zapustili SP

 

Ne spreglejte