Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
9. 12. 2013,
6.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Carmen Martin Krim Mercator Krim Mercator Španija svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 9. 12. 2013, 6.58

8 let

Šokantna vest za Krim: Carmen Martin spet poškodovana

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Španska reprezentantka in rokometašica Krima Mercatorja Carmen Martin se je poškodovala že na prvi tekmi svetovnega prvenstva, ki poteka v Srbiji. Odsotna naj bi bila 10 do 14 tednov.

Španke so v prvem krogu klonile pred Norvežankami, izgubile pa tudi desnokrilno igralko Carmen Martin, ki bo morala zaradi poškodbe dlančne kosti počivati 10 do 14 tednov. Glavni del lige prvakinj se začne 1. februarja. Stvar še ne bi bila tako sporna, če Martinova zaradi poškodbe rame ne bi izpustila že vsega dozdajšnjega dela Krimove sezone. Uspešno jo je zamenjala Neli Irman, a načeloma le do novega leta. Kot kaže, bo morala svoj "vizum" v Stožicah podaljšati, a klub se bo moral za to še dogovoriti z Zagorjem. Tone Tiselj je že pred tedni dal vedeti, da ni izključeno, da bo ostala.

V Krimu seveda niso bili najbolj navdušeni, da je Martinova sploh zaigrala na svetovnem prvenstvu. Daleč, zelo daleč od tega. "Pred tekmovanjem smo izrazili željo, da ne igra. Z njo smo se dogovorili, da gre na preglede, naš trener je napisal pismo španskemu selektoju in razložil stanje, da več kot pol leta ni nastopala. Pregledi so sicer pokazali, da je zdrava, in Španci so se odločili, da gre v Srbijo," je pojasnil direktor Goran Dujić, ki se bo v kratkem s Španko tudi osebno sestal. Nikakor pa ne skriva slabe volje, ki jo je povzročila poškodba nosilke igre v lanski sezoni. "Krim je prevelik klub, da bi se kdo igral z njim. Vsakemu je čast igrati za reprezentanco, ampak zdravje mora biti na prvem mestu. Toliko časa ni igrala, treba se je vračati postopoma, na primer skozi prijateljske tekme, ona pa kar takoj na svetovno prvenstvo ..."

Kakršnihkoli radikalnih ukrepov v klubu niso sprejemali, zdi pa se, da omenjena poškodba res še povečuje verjetnost, da bo na desnem krilu pri Krimu še naprej delovala Neli Irman, s katero so v Stožicah zelo zadovoljni.

Ne spreglejte