Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
26. 12. 2015,
14.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tomaž Čater Gomel Belorusija selektor

Sobota, 26. 12. 2015, 14.21

8 let

Slovenski trener v Belorusiji od zdaj v dvojni vlogi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tomaž Čater, nekdanji rokometaš in zdaj trener, že nekaj let deluje v Belorusiji. Ob selektorskem delu v ženski reprezentanci bo po novem vodil tudi tamkajšnjega podprvaka.

Novi izziv je Tomaž Čater našel v klubu Gomel iz istoimenskega mesta, ki leži na jugovzhodu Belorusije. Gomel je v lanski sezoni osvojil pokal in drugo mesto v prvenstvu, trenutno pa je ekipa z 21 točkami izenačena na vrhu prvenstvene lestvice z Bntu-Belazom, ki ima še vedno največ reprezentantk.

"Dogovori so potekali kar dolgo, že septembra so me prvič poklicali, vendar predsednik rokometne zveze ni dal zelene luči. Po pogovoru s predsednikom kluba, ki je hkrati tudi župan mesta Gomel, in našim predsednikom rokometne zveze so mi vendarle dovolili poleg reprezentance trenirati še klub, ki pa bo v prihodnje sestavljen iz reprezentantk, ki zdaj igrajo v tujini. Klub ima visoke cilje osvojiti pokal in prvenstvo ter igrati kvalifikacije za ligo prvakov," je sporočil Celjan, ki mu dela ne manjka, ta trditev pa bo v prihodnje še bolj veljala. Vodi namreč tako člansko kot mladinsko belorusko reprezentanco.

"Letos s članicami spet nismo imeli sreče, saj že drugo leto zapored igramo kvalifikacije (za evropsko prvenstvo 2016, op. a.) z Norveško in Romunijo. To sta ekipi, ki sta na zadnjem svetovnem prvenstvu dosegli prvo in tretje mesto. Z Romunijo smo doma tesno izgubili za dva gola, nasmihala se nam je celo zmaga, saj smo v 40. minuti vodili za pet golov. Poleg teh dveh ekip imamo v skupini še reprezentanco Litve. Letos marca sem se z mladinsko reprezentanco prvič po 20 letih uvrstil na evropsko prvenstvo, ki je potekalo v Španiji. Tam smo dosegli 10. mesto. Tudi drugo leto marca imamo kvalifikacije za svetovno prvenstvo z reprezentanco do 20 let," dodaja Čater.

Če k njegovim dejavnostim prištejemo še dejstvo, da je mladi očka, je jasno, da so njegovi dnevi resnično dobro zapolnjeni.

Ne spreglejte