Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 12. 2023,
14.25

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

SP v rokometu za ženske 2023 Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Torek, 5. 12. 2023, 14.25

4 mesece, 4 tedne

Slovenski selektor verjame v uspešno nadaljevanje zgodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
slovenska ženska rokometna reprezentanca | Slovenke v sredo čaka nadaljevanje prvenstva. | Foto IHF/Kolektiff Images

Slovenke v sredo čaka nadaljevanje prvenstva.

Foto: IHF/Kolektiff Images

Na letošnjem svetovnem prvenstvu na Danskem, Norveškem in Švedskem je slovenska ženska rokometna reprezentanca z odliko zaključila prvi del tekmovanja. Tekmovanje bo nadaljevala to sredo, ko se bo ob 15.30 pomerila z Južno Korejo.

Slovenske rokometašice so v skupini D na SP premagale Islandijo (30:24) in Angolo (30:24), v ponedeljek pa za konec prvega dela tekmovanja v Stavangerju izgubile s Francijo (27:31). S tem so v drugi del tekmovanja odnesle dve točki, Francija pa štiri. V skupini II se bodo pomerile z Južno Korejo, Norveško in Avstrijo, ki so v skupini C prav tako nastopale v Stavangerju. Norvežanke so v drugi del odnesle štiri točke, Avstrijke dve, Korejke pa bodo tako kot Angolke drugi del začele brez točk.

Po dvoboju z Južno Korejo se bodo varovanke črnogorskega stratega na slovenski klopi v petek pomerile z Norvežankami (20.30) in v nedeljo še z Avstrijkami (18.00). "Na srečo nimamo težav s poškodbami. Vse igralke so na tekmah prikazale visoko motiviranost in največ, česar so sposobne. Verjamem, da smo tudi v drugem delu sposobni igrati na takšni ravni, kot v Stavangerju," je ob selitvi z juga v srednjo Norveško dejal selektor Adžić.

"Južna Koreja je ena izmed vrhunskih neevropskih reprezentanc, ki ima za seboj že številne izkušnje z največjih tekmovanj. Njihova igra je nekoliko netipična. Verjamem, da bomo tako kot do sedaj na tekmi osredotočeni in napravili še dodaten korak proti našemu cilju," je še dodal 53-letni Črnogorec na slovenski klopi.

Verjamem, da smo tudi v drugem delu sposobni igrati na takšni ravni, kot je bilo to v Stavangerju," je ob selitvi z juga v srednjo Norveško dejal selektor Adžić. | Foto: IHF/Kolektiff Images Verjamem, da smo tudi v drugem delu sposobni igrati na takšni ravni, kot je bilo to v Stavangerju," je ob selitvi z juga v srednjo Norveško dejal selektor Adžić. Foto: IHF/Kolektiff Images

"Čakajo nas nove zahtevne tekmice, ki jih nikakor ne gre podcenjevati. V igro bo treba iti z vsemi močmi. V napadu bomo morale nekoliko paziti, da ne napravimo toliko tehničnih napak, v obrambi pa strniti vrste in se držati dogovorov. Manjkati ne bo smelo niti borbenosti," je recept proti Južni Koreji razkrila Maja Svetik.

Boj za olimpijski kvalifikacijski turnir

V četrtfinale bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine II, za preostale bo svetovnega prvenstva konec. Slovenske rokometašice bodo v Trondheimu skušale zbrati čim več točk in si tako zagotoviti nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre prihodnje leto v Parizu.

Nastop v francoski prestolnici, kjer bo nastopilo 12 reprezentanc, so si že izborile Francija, Norveška, Angola, Južna Koreja in Brazilija. Vsi trije kvalifikacijski turnirji bodo na sporedu med 11. in 14. aprilom prihodnje leto. Nanje so se že uvrstile reprezentance Argentine, Kameruna in Japonske, prostih je še devet mest.

Preberite še:

rokomet SP Slovenija Francija
Sportal Minimalen poraz s Francijo, Slovenke naprej z dvema točkama
norveška rokometna reprezentanca
Sportal V dveh skupinah že konec prvega dela
Ne spreglejte