Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
25. 1. 2015,
20.26

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Zorman Boris Denič Jure Natek Luka Žvižej Ivica Obrvan

Nedelja, 25. 1. 2015, 20.26

6 mesecev

Slovenci v četrtfinalu SP, kapetan: Zmaga za negativiste v naslonjačih in posteljah

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometna reprezentanca se je po zmagi nad Makedonijo s 30:28 uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva. V sredo se bo pomerila ali s Francijo ali z Argentino.

Kapetan Uroš Zorman ni dolgovezil po zmagi, obregnil pa se je ob (pretirano) kritično nastrojene opazovalce in komentatorje: "Pred tekmo z Makedonijo so nas vsi že odpisali, tako da zmago podarjam našim tistim v Sloveniji, ki udobno zleknjeni v naslonjačih ali posteljah komentirajo naše predstave na negativen način. Mi smo verjeli vase in to potrdili tudi na igrišču."

"Šlo je za zelo težko tekmo s psihološkega in fizičnega vidika. Moji fantje so prikazali pravo srce in dobili to tekmo, za kar jim čestitam," je bil neposredno po zmagi nad Makedonijo (30:28) jedrnat slovenski selektor Boris Denič. Njegova ekipa si je drugič zapored zagotovila vstopnico za četrtfinale in se močno približala kvalifikacijskemu turnirju za olimpijske igre 2016. V najslabšem primeru bo zanj morala osvojiti sedmo mesto.

Jure Natek, ki se je med turnirjem precej lovil, je tokrat odigral eno ključnih vlog z doseženimi zadnjimi tremi zadetki na srečanju, ki so Slovencem zagotovili zmago: "Mislim, da smo videli velik boj in predstavitev rokometa. Za obe ekipi je bila tekma zelo težka. V ključnih trenutkih smo obdržali hladne glave. Izjemno srečni smo, da smo zmagali."

Luka Žvižej je bil kot vedno odličen v obrambi, v napadu ni odigral ravno popolno, zato pa je dosegel pomemben zadetek z zanj neobičajne desne strani: "Glavno je bilo, da smo danes ustavili njihov napad. Tudi če igra danes ni bila popolna, smo na koncu zmagali in se uvrstili v četrtfinale. S tem smo si skoraj že zaslužili kvalifikacije za olimpijske igre. Mislim, da še nismo rekli zadnje besede na tem prvenstvu."

"Slovenci so bili bolje pripravljeni"

Makedonski selektor Ivica Obrvan je Deniča ugnal v bitki za trenerja Chamberyja, za kar mu je ta že večkrat čestital in mu zaželel srečo, tokrat pa je bil uspešnejši Ljubljančan. "Čestitke Slovencem za zasluženo zmago. Želim jim srečo v četrtfinalu. Odigrali smo trdo tekmo, bili slabši v obrambi in reševanju položajev eden na enega s hitrimi slovenskimi rokometaši. V ključnih trenutkih smo zgrešili določene čiste priložnosti za gole, ki bi nam še vlivali upanje," je tekmo opisal Obrvan.

Goce Georgievski je bil skupaj s Kirom Lazarovom najboljši makedonski strelec. "Slovenci so bili bolje pripravljeni na tekmo. Ohranili so hladne glave. Mi nismo pokazali prepoznavne igre, ki nas je krasila v skupinskem delu. Nismo bili dovolj dobri ne v napadu ne v obrambi," je priznal rokometaš Metalurga.

Ne spreglejte