Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
10. 9. 2014,
13.11

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Polona Barič Krim Mercator Krim Mercator poškodba memorial Vinka Kandije

Sreda, 10. 9. 2014, 13.11

5 let, 8 mesecev

Sezono začela fantastično, a ji je pot presekala poškodba

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometašice Krima bodo brez svoje vse boljše novinke Polone Barič, ki si je poškodovala koleno na superpokalni tekmi v Ilirski Bistrici, približno pol leta.

Tako dobro je kazalo Primorki Poloni Barič ob vstopu v letošnjo sezono. Prej je hči znanega trenerja, marljivega rokometnega delavca in med drugim očeta znamenitega Eurofesta igrala po primorskih ligaših. Poleti je prikimala vabilu Marte Bon in prvič stopila na veliko sceno.

Njena nova trenerka jo je s srednje zunanje med drugim tudi zaradi poškodbe Tamare Mavsar prekvalificirala na levokrilni položaj, kjer se je znašla približno tako bliskovito, kot teče v protinapade. Z izjemno dobrim odzivom na spremenjeni igralni položaj je presenetila še svojo novo šefico. V pripravljalnem obdobju je bila vselej med najboljšimi strelkami. Na superpokalni tekmi v Ilirski Bistrici se je posrečeno preizkusila tudi na desnem krilu, a prav to srečanje je usmerilo približno pol leta njenega življenja. Žal ne v razveseljivo smer.

V enem izmed protinapadov proti koncu tekme si je Baričeva huje poškodovala levo koleno. Dvorana je onemela, slišali so se le njeni predirljivi kriki. Takoj je bilo jasno, da stvar ni nedolžna. O tem, da bi se vrnila na parket, ni bilo niti misli, kaj šele govora. Zdravniška diagnoza po nekaj dneh, ko se telo umiri, je jasna. Strgana sprednja križna vez in počen meniskus, kar pomeni, da bo soigralke z roba igrišča spremljala kakšnih šest mesecev.

Izguba Baričeve je za klub velik šok, a profesionalizem zna biti tudi tako krut. Vseeno pa mora vedno najti nadomestne rešitve. Bonova je vesela vrnitve Mavsarjeve, tu je še Ekaterina Čečkova, na krilu pa lahko priskočijo na pomoč tudi druge igralke, na primer Alja Jankovič, saj Krim, ki bo z 11. memorialom v spomin na nekdanjega trenerja Vinka Kandijo proslavil 30-letnico kluba, določeno širino vsekakor ima.

Ne spreglejte