Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2013,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sergej Rutenka

Petek, 4. 1. 2013, 19.39

8 let

Sergej Rutenka – nekoč za Slovenijo, zdaj za Belorusijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Položaj levega zunanjega je zavzel Sergej Rutenka, ki je slovenski javnosti še kako znan. Nekdanji član Gorenja in Celja je v preteklosti nosil tudi dres slovenske izbrane vrste.

V Minsku rojeni rokometaš je svojo profesionalno kariero leta 1998 začel v domačem kraju. Po dveh sezonah mu je usoda prinesla Slovenijo, kjer je najprej eno letno branil barve Gorenja in bil soigralec Branka Tamšeta, s katerih se še vedno dosti sliši. Potem pa je sledil popoln zasuk. Podpisal je s Celjem, tam ostal štiri sezone in se izoblikoval v vrhunskega igralca. Bil je zraven, ko je slovenski klubski rokomet dosegel največji uspeh v zgodovini (zmaga Celja v ligi prvakov). Ne le zraven, bil je celo najboljši strelec tekmovanja. Tistega časa se še posebej rad spominja. Pravi, da je bilo nepredstavljivo. "To je eden najlepših trenutkov v moji karieri. Cela država se je veselila z nami. Vsi ti ljudje, ki so skakali, peli in uživali … To je nekaj kar se ne da opisati."

Po zgodbi v Celju in enem izmed vrhuncev v njegovi karieri, je sledila selitev v Madrid, kjer se je pridružil takratnemu Ciudad Realu. V španski prestolnici je ostal štiri sezone in kar trikrat osvojil ligo prvakov. Posebej zanimiva je tudi njegova reprezentančna pot. Na velikih tekmovanjih je oblekel dresa tako beloruske kot slovenske reprezentance. Zdaj je član Barcelone, pretekli uspehi, pravi, ga ne zanimajo. " Naslovi, ki sem jih dobil, me ne zanimajo. Hočem več in na tem delamo. Ekipa je željna naslovov. Trdo delamo, za zdaj nam gre dobro," je novembra dejal v intervjuju za Sportal.

Beloruska reprezentanca sicer na prihajajočem svetovnem prvenstvu ne bo ciljala na sam vrh, bo pa zaradi Sergeja in tudi njegovega mlajšega brata Denisa gotovo precej bolj nevarna.

Ne spreglejte