Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
22. 12. 2016,
14.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Blaž Blagotinšek Veselin Vujović svetovno prvenstvo slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca rokomet

Četrtek, 22. 12. 2016, 14.17

6 let, 6 mesecev

Zbor rokometne reprezentance pred svetovnim prvenstvom

Glavne besede ne bo imel selektor, ampak ... #foto #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
rokometna reprezentanca zrece zreče zbor | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Rokometna reprezentanca bo januarja nastopila na svojem osmem svetovnem prvenstvu. Začetni dnevi priprav bodo namenjeni regeneraciji. Realen cilj je četrtfinale, meni selektor Veselin Vujović.

Selektor Veselin Vujović še ni mogel pozdraviti vseh igralcev od povabljene 21-erice. Po dogovoru bodo v prihodnjih urah ali dneh naknadno prišli Marko Bezjak, Jure Dolenec, Vid Kavtičnik, Gorazd Škof in Uroš Zorman, ki načeloma naj ne bi potoval na svetovno prvenstvo, ampak z reprezentanco zgolj opravil prvi del priprav. Celoten seznam ekipe najdete na dnu članka.

Darko Cingesar in David Miklavčič o pripravah na SP:

Slovenija bo v Metzu nastopila v skupini B skupaj z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. V osmino finala se uvrstijo po štiri najboljše reprezentance iz vsake skupine. Prva tekma Slovence čaka 12. januarja z Angolci.

Treningi, da si bodo odpočili

"Na prvih štirih treningih bo glavni poudarek na počitku in celjenju poškodb, tako da bomo igralce pripravili na drugi del priprav, ki jih začnemo 26. decembra. Za igralci je zelo naporno obdobje, igralci iz Francije so tekmo igrali še sinoči. V tej fazi bo imel Primož Pori (trener za telesno pripravo, op. a.) veliko večjo vlogo kot jaz," je ob zboru dejal Vujović, ki je že prejšnji teden poudaril, da bo šla Slovenija na vsaki tekmi po zmago. Realen cilj bi bil četrtfinale.

Začetki so zaznamovani s sproščenimi klepeti. S približevanjem prvenstva - prva tekma z Angolo bo 12. januarja - bo sproščenosti vse manj. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Začetki so zaznamovani s sproščenimi klepeti. S približevanjem prvenstva - prva tekma z Angolo bo 12. januarja - bo sproščenosti vse manj. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Zdesetkan organizatorski položaj

Slovenija še zdaleč ne bo popolna. Uroš Zorman po dogovoru s selektorjem načeloma naj ne bi potoval na svetovno prvenstvo, Dean Bombač pa še okreva po poškodbi. Oba sta organizatorja igre.

"Skrbi nas stanje Deana Bombača. Objektivno bomo brez njega in Uroša Zormana slabši kot na olimpijskih igrah. Čaka me težka in odgovorna naloga, ker imamo precej igralcev, ki v svojih klubih niso nosilci igre. Ne glede na to, da vselej stremimo k dobremu rezultatu, smo v obdobju tranzicije," je dodal Vujović.

Matej Gaber (sedi) je eden najpomembnejših igralcev reprezentance. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matej Gaber (sedi) je eden najpomembnejših igralcev reprezentance. Foto: Žiga Zupan/Sportida

On gotovo ne bo ostal doma

"Imamo nekaj težav z ekipo, zato bomo morali drugi nadomestiti delež tistih, ki so odsotni. V Picku se počutim odlično, igramo res dobro. Selitev na Madžarsko je res dobra odločitev. Od trenerja Juana Pastorja sem se veliko že naučil in se še bom. Mislim, da bom res zrasel kot igralec," pa je povedal Matej Gaber, eden redkih igralcev, ki ima gotovo že rezervirano vozovnico za Francijo.

Edina domača tekma na predzadnji dan leta

Slovenija je pred dvema letoma v Katarju zasedla osmo mesto. Leta 2013 je bila v Španiji četrta. V kvalifikacijah za prvenstvo je na dveh tekmah izločila četrto ekipo z evropskega prvenstva Norveško. Pred prvenstvom bodo Slovenci odigrali tri prijateljske tekme: 30. decembra v Brežicah s Savdsko Arabijo, 6. in 8. januarja pa v Toulousu in Montpellieru s Francijo.

 
Ne spreglejte