Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
14. 11. 2015,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

napad Pariz Francija PSG

Sobota, 14. 11. 2015, 10.58

8 let

Rokometaš iz Pariza po napadih: Groza in zloglasna tišina

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Parizu, zdaj mestu groze, je že četrto sezono tudi dobri znanec slovenskega športa, nekdanji rokometaš Gorenja Fahrudin Melić. Na srečo je živ in zdrav.

Paris St. Germain (PSG), francoski prvak, ki je v isti skupini lige prvakov kot Celje, je evropsko tekmo odigral že med tednom. Zloglasni napadi pa so se zgodili v urah po enem zadnjih treningov PSG pred prvenstveno tekmo.

Kot pravi črnogorski reprezentant Fahrudin Melić, ki je na srečo živ in zdrav, bo ta po vsej verjetnosti odpovedana. "Pravzaprav sem srečen, ker sem trenutno v Parizu sam," je bil eden prvih odzivov odličnega desnega krila ob našem klicu. Pred kratkim je namreč dobil hčerko, žena pa je rodila doma v Sarajevu, kjer bo z otroci ostala še nekaj mesecev.

Počilo tri kilometre stran

"Eden od napadov pri Louvru se je zgodil kakšne tri kilometre od četrti, kjer živimo. Trening smo imeli že popoldne, zato sem bil zgodaj zvečer doma, a vseeno nisem ničesar zaznal, dokler nisem videl novic v poročilih," četrtkov večer opisuje Melić. "To je katastrofa, groza, mesto je prazno, kar je povsem neobičajno, zunaj vlada zloglasna tišina, ljudje so zaprepadeni," je še povedal. Ker živi v eni izmed manjših ulic, tam veliko policije in vojske ni. Povsem drugačen pa je seveda položaj v drugih delih mesta.

"Ne morem verjeti, da se v svetovni prestolnici, kot je Pariz, kaj takega dogaja. Iskreno sem upal, da se po januarskem pokolu (Charlie Hebdo, op. a.) kaj podobnega ne bo več pripetilo. Nato pa tole … Toliko ljudi živi v Parizu, iz toliko različnih držav. Ljudje se ne počutijo več varno. Sam dobro vem, kako je to, saj sem doživel vojno v Sarajevu," je vzporednico z vojnim peklom v svojem domačem mestu potegnil Melić. Ker smo ga poklicali kmalu zatem, ko se je zbudil, veliko drugih informacij še ni imel. Pričakovati pa je, da bodo napadi vsaj za nekaj časa vrgli iz ustavljenih tirnic družbeno in tudi športno življenje.

Ne spreglejte