Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
17. 4. 2016,
17.36

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

rokomet pokal Slovenije Robert Beguš Riko Ribnica

Nedelja, 17. 4. 2016, 17.36

7 let, 11 mesecev

Robert Beguš po bronu: Bolje je dobiti tekmo za tretje mesto kot izgubiti finale

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
ribnica pokal tretje mesto | Foto L. G.

Foto: L. G.

Dolenjski derbi za tretje mesto v slovenskem pokalu je bil napet. Ribnica je za zmago nad Trimom (35.29) potrebovala podaljšek.

Vloga favorita v boju za tretje mesto v pokalu je bila vsekakor na ribniški strani. Poleg domačega igrišča je bil argument za to tezo tudi položaj na lestvici. Trebanjci so v letošnji sezoni izpadli iz prve peterice, v kateri so imeli abonma v prejšnjih letih. Ribnica pa se je začela v zadnjih tednih vzpenjati v formi in rezultatih.

Trimo presenetil

Številčno razlika med ribniško in trebanjsko zasedbo znaša devet točk. A igrišče tega ni potrdilo. Trimo je vodil večino prvega polčasa, večkrat v prvem polčasu tudi za štiri gole, v drugem celo za pet. A Ribničani so odlično odigrali z igralcem manj, Jošt Perovšek, ki pred tem ni bil prav zelo viden akter, je obranil nekaj pomembnih strelov in organizatorji zaključnega turnirja so se četrt ure pred koncem tekme približali na le gol minusa, kratko zatem pa tudi povedli.

Algoritem gol za gol se je nadaljeval vse do zadnje minute, ko so ob izenačenem izidu Ribničani imeli za morebitni zmagoviti napad osem sekund, a je strel sicer odličnega Nika Henigmana švignil prek vrat.

8:2 v desetih minutah

V podaljšku pa je sledil strm energetski padec Trima. Poškodoval se je Miloš Djurdjevič, tretjo izključitev je dobil Gregor Potočnik. Gledalci so ponesli Ribničane, ko je bilo najbolj treba. Trebanjci pa so v desetih minutah dosegli zgolj dva zadetka, Ribnica pa osem.

S trenerskega zornega kota

"Lepše je zmagati za tretje mesto kot izgubiti za prvo. Vse naše tekme s Trimom so napete do konca. Trimo se na nas vselej odlični taktično pripravi. Razlika ni realna, saj so Trebanjci na koncu igrali na vse ali nič, da bi znižali zaostanek," je po izenačenju največjega (pokalnega) uspeha v zgodovini kluba dejal ribniški trener Robert Beguš.

"Kjub temu, da v polfinalu nismo bili favoriti za zmago, smo bili po porazu zelo razočarani, saj smo želeli vsaj eno tekmo zmagati. Na poti v Ribnico smo se dogovorili, da moramo to tekmo pozabiti in tako smo tudi krenili v tekmo, ki smo jo odigrali dobro, na koncu pa nam je zmanjkalo malo sreče, poznala pa se je tudi krajša klop, saj se nam je poškodoval še Djurdjevič. Gostiteljem, ki so zmagali zasluženo bi se zahvalil in čestital za izjemno dobro organiziran finalni turnir, na katerem smo lahko spremljali tudi zelo kakovosten rokomet," pa so bile besede trebanjskega trenerja Romana Šavriča.

 

Riko Ribnica : Trimo Trebnje 35:29 (27:27, 12:16)

Športna dvorana, gledalcev 500, sodnika: Turnšek (Celje), Kavalar (Zagorje).

Riko Ribnica: Perovšek, Leban 8 (1), Fink 4, Celminš 6, Klarič, Grebenc 3, Knavs, Henigman 7, Skušek, Pucelj 2, Petek, Nosan 3, Kljun, Batinič, Atanasov, Košmrlj 2.

Trimo Trebnje: Djurdjević 5 (5), Florjančič 1, Murčehajić 4, T. Grandovec 2, Skol, Kotar, Sušin 8, Potočnik 7, Udovič, Sašek 2, Pernovšek, M. Grandovec, Mlakar, Mikec, Brana, Urbič.

Sedemmetrovke: Riko Ribnica 1 (1), Trimo 5 (6).
Izključitve: Riko Ribnica 6, Trimo 10 minut.
Rdeči karton: Potočnik (61. - 3 x 2)

 

Ne spreglejte