Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
2. 1. 2013,
19.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rokomet reprezentanca

Sreda, 2. 1. 2013, 19.36

8 let

Rezervist Kavtičnik postal prvokategornik: odhaja na SP

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vidu Kavtičniku je poškodba Davida Miklavčiča priskrbela vozovnico za Španijo. Veseli se svojega drugega svetovnega prvenstva kakor tudi prihajajočega pripravljalnega turnirja.

Vid Kavtičnik je bil sprva uvrščen na seznam rezerv, a tako kot vsi ostali njegovi kolegi – z izjemo obeh mladinskih reprezentantov - ostal na reprezentančnih pripravah. Poteza se je izkazala za posrečeno, saj je Velenjčan zaradi poškodbe Davida Miklavčiča zapustil skupino rezervistov in potuje na svetovno prvenstvo (SP). Zaradi vztrajanja na pripravah je zadovoljen, saj za vnovični prihod v formo po osmih mesecih rehabilitacije potrebuje kakovostne treninge, še bolj pa tekme. Tri – z Dansko, Črno goro in Tunizijo – ga čakajo že prihajajoči konec tedna. Različni slogi obramb in napadov, kar najboljše desno krilo Evrope izpred devetih let toplo pozdravlja. ''Moramo biti pripravljeni na vse, zato bo ta turnir zelo pomemben. Moramo se dobro uigrati in odigrati, kar so fantje že lani v Srbiji. Potrditi, da je slovenska reprezentanca kvalitetna in da bo težko iskati karkoli proti nam. Če bomo igrali dobro, tako kot proti Alžiriji, bodo nasprotniki težko zabijali gole. V napadu imamo precej igralcev, ki znajo zadevati, so hitri, imamo tudi dobre kombinacije. Napad ne bi smel biti težava. Če pogledamo Francijo – ona dobiva tekme le v obrambi, v napadu ne. Takšne obrambe kot Francozi ne bomo imeli, lahko pa je podobna in poskušamo dobiti čim manj zadetkov,'' meni Velenjčan.

Po reprezentančnem premoru se je v izbrano vrsto vrnil na tekmi z Alžirijo. ''Nekatere kombinacije so tako ali tako že od prejšnjega selektorja in jih poznam že dlje časa. Nekatere so nove, a niso zapletene. Tudi ostali soigralci jih poznajo že tako dobro, da meni preostane le še zaključek akcije. Ni težko. Tudi če sem imel kakršen koli problem so mi fantje pomagali,'' Kavtičnik, rokometni svetovljan, ni imel nobenih težav z (vnovičnim) navajanjem na akcije: ''Vsak trening in tekma mi prideta prav. Zelo sem vesel možnosti igranja na prihajajočih treh tekmah. Žal mi je za Mikija (David Miklavčič, op. a.), ki ga je poškodba oddaljila od svetovnega prvenstva. Upam, da ga bom dobro zamenjal in da se bodo lahko soigralci zanašali name.''

''Prostor'' za Kavtičnika je torej napravil Miklavčič, desni zunanji Gorenja, ki je sicer izredno redko poškodovan. Selektor Denič je ob objavi spiska v šali dejal celo, da mu poškodb ne dovolijo … Tokrat jo je Grosupeljčanu zdravje zagodlo pred premiernim nastopom na SP. ''Tetiva nad kolenom je verjetno malo nategnjena. Če bi jo obremenjeval, bi obstajala nevarnost, da se strga, zato smo se odločili za tritedensko rehabilitacijo'' je povedala tretja zdravstvena žrtev priprav po Matevžu Skoku in Urbanu Lesjaku. ''Razočaranje je prisotno, saj bi bilo to moje prvo SP. A poškodbe so sestavni del športa. Tveganje je preveliko, da bi postavil svoje zdravje na kocko, zato smo se odločili, da izpustim SP,'' ni želel tvegati 29-letnik.

Ne spreglejte