Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 8. 2014,
0.50

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Branko Tamše Silkeborg Nantes

Nedelja, 24. 8. 2014, 0.50

1 leto, 8 mesecev

Prvi poraz na devetih tekmah, Celje drugo v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celjski rokometaši se z močnega pripravljalnega turnirja v Franciji po porazu z Nantesom, prvim na devetih tekmah, v finalu vračajo z drugim mestom.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so turnir v Franciji končali na drugem mestu. Potem ko so v polfinalu premagali francoske prvake, so morali v finalu priznati premoč še enemu francoskemu prvoligašu, Nantesu, katerega barve brani tudi Gorazd Škof, poročajo iz kluba.

Kljub bojeviti igri so v tekmi brez pravih obramb prejeli preveč zadetkov, da bi lahko upali na uspeh. V prvem polčasu sta bili ekipi izenačeni in sta se izmenjevali v vodstvu, v zelo hitri igri obeh ekip pa je že v tem delu igre padlo kar 40 zadetkov, po 20 na vsaki strani. Za končni izid tekme je bil ključen začetek drugega polčasa, ko so bili pivovarji v devetih minutah igre kar trikrat z igralcem manj, Nantes pa je to izkoristil in se odlepil na nekaj zadetkov razlike. Celjani so jo nato ves čas lovili, bili nekajkrat blizu, a razpoloženi domačini so pred glasnimi gledalci uspeli zadržati prednost in priti do prestižne zmage. Pivovarji so torej zasedli drugo mesto in zabeležili sploh prvi poraz v tej sezoni (8 zmag, 1 poraz), tretji je bil Dunkerque, zadnji pa Silkeborg Sebastiana Skubeta.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se mudijo v francoskem Lorientu, kjer sodelujejo na turnirju s kakovostnimi in uglednimi tekmeci. Na prvi tekmi so osvojili velik skalp, saj so premagali francoskega prvaka Dunkerque z 28:23 in se uvrstili v finale. Tam se bodo pomerili z Nantesom, za katerega brani Gorazd Škof.

Prestižno zmago je prinesla predvsem kakovostna obramba, ki sta ji sledila vratarja. Urban Lesjak in Matevž Skok sta skupaj ustavila 18 žog, Skok v drugem polčasu 12. Slovenski prvaki so z napredovanjem tekme zmanjševali število napak. V končnici tekme pa so se odlepili na tri zadetke, česar prvakom Francije ni več uspelo zmanjšati ali ujeti. To je malce pokvarilo načrte organizatorjem, ki so upali, da bodo domači prvaki nastopali v finalu, a se jim ni izšlo.

Ne spreglejte