Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 7. 2024,
20.08

Osveženo pred

31 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Pariz 2024 Pariz 2024 pripravljalna tekma Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Sreda, 17. 7. 2024, 20.08

31 minut

Pripravljalna tekma na OI

Slovenke na zadnjem testu priznale premoč Brazilkam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
rokomet (ž) Slovenija - Brazilija | Slovenke so priznale premoč Brazilkam. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenke so priznale premoč Brazilkam.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na Kodeljevem odigrala pripravljalno tekmo z Brazilijo. To je bil hkrati tudi zadnji test pred začetkom olimpijskih iger, dobile so ga gostje s 23:29. Zasedba Dragana Adžića bo v soboto dopoldne odpotovala v Pariz.

Rokometašice so do ponedeljkovega zbora v prestolnici opravile dva ciklusa priprav. Zadnjega so zaključile preteklo soboto s pripravljalno tekmo v Györu, na kateri so prikazale različna polčasa. V prvem so igrale zadržano, drugi pa je že nakazoval, česa vsega so izbranke selektorja Dragana Adžića sposobne.

Slovenke so tekmo, ki se je začela z minuto molka v spomin velike slovenske humanitarke Anite Ogulin, s kmalu sedemkratnimi udeleženkami OI Brazilkami nekoliko slabše začele in v prvem delu že zaostajale za tri gole (6:9). Nato so varovanke črnogorskega selektorja Adžića strnile vrste v obrambi, se vztrajno bližale in na veliki odmor odšle z golom prednosti po uspešnem prodoru Tjaše Stanko (14:13).

Drugi polčas po notah Brazilk

V drugih 30 minutah so na Kodeljevem prednjačile južnoameriške predstavnice, ki so ob koncu slavile za šest golov. Po vrnitvi na igrišče so Slovenke nekaj časa še držale korak pred tekmicami. Brazilija se je v ospredje znova prebila na začetku 40. minute (18:19), ko je izkoristila napako Slovenk v napadu.

Petnajst minut pred koncem je pri zaostanku z 21:22 zaradi udarca v mišico igro preventivno zapustila kapetanka Ana Gros. Slovenke so se za tem še približale na 22:23, Brazilke pa so začele treti slovenski oreh. Po treh zaporednih zadetkih so v 49. minuti povedle s 26:22 in tekmo nato mirno zaključile.

Pri Sloveniji je bila s petimi zadetki, vse je dosegla v prvem polčasu, najboljša strelka Tamara Mavsar. Štiri je dodala Alja Varagić. Slovenke se tako na OI odpravljajo s popotnico treh porazov na prav toliko tekmah.

Tamara Mavsar je zabila petkrat. | Foto: www.alesfevzer.com Tamara Mavsar je zabila petkrat. Foto: www.alesfevzer.com

"Predvsem v napadu bo treba popraviti še nekaj stvari. Pojavljajo se namreč tehnične napake, tudi pri odprtih strelih smo bile kar nekajkrat nenatančne. A verjamem, da bomo to do prve tekme v Parizu nadoknadile. To nas ne sme skrbeti," je po tekmi za Rokometno zvezo Slovenije dejala Maja Vojnović, ki je tekmo začela med slovenskima vratnicama in zbrala devet obramb. Štiri je dodala Amra Pandžić.

"V zadnjem obdobju smo uspešno opravili vse delo. Najpomembnejše je, da v Pariz odhajamo zdravi. Zadovoljen sem s prispevkom deklet. Želje in motiviranosti jim ne gre oporekati. Verjamem, da bomo v dobrih sedmih dneh, ki nas čakajo do prve tekme, odpravili še zadnje pomanjkljivosti in da bomo v Parizu konkurenčni vsem," je po dvoboju dodal selektor Adžić.

rokomet (ž) Slovenija - Brazilija | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska izbrana vrsta bo v Pariz odpotovala v soboto popoldne. Tam se bodo Slovenke v skupini A po vrsti pomerile z Dansko, Južno Korejo, Nemčijo, Norveško in Švedsko. Prva tekma z Dankami bo na vrsti že dan pred slovesnim odprtjem iger, in sicer 25. julija.

Selektor Adžić bo v francosko prestolnico odpeljal Aljo Varagić, Amro Pandžić, Ano in Emo Abina, Ano Gros, Barbaro Lazović, Elizabeth Omoregie, Majo Svetik, Majo Vojnović, Natašo Ljepoja, Nino Spreitzer, Tamaro Mavsar, Tjašo Stanko, Valentino Klemenčič ter tri rezerve Dijano Đajić, Emo Hrvatin in Neno Černigoj.

Pripravljalne tekme

Preberite še:

slovenska ženska rokometna reprezentanca Ana Gros
Sportal Slovenke tokrat veliko bolj namučile Madžarke #video
slovenska ženska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenke v zadnji domači teden priprav na OI: Vsak trening smo samozavestnejše
 
Ne spreglejte