Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
28. 5. 2013,
9.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet

Torek, 28. 5. 2013, 9.44

8 let

Predsednik Gorenja: Rešujemo dolgove in osvajamo naslove

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik rokometašev Gorenja Uroš Marolt je razkril, da bodo imeli prvaki v prihodnji sezoni na voljo znesek, manjši od milijona. Veseli ga, da se klub pobira finančno, ob tem pa še osvaja naslove.

"Zelo sem zadovoljen s sezono. Končno nam je uspelo osvojiti zaporedni naslov državnega prvaka. Ekipa je bila prava. Na koncu smo zmagali s sedmimi točkami prednosti. Šlo nam je kot po maslu, imeli pa smo nekaj nihanj v igri in pristopu. Navsezadnje smo zadovoljni, srečni in optimistično gledamo naprej," je po koncu rokometne sezone 2012/13 razumljivo zadovoljen Uroš Marolt, predsednik rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki je tretjič v svoji zgodovini in drugič zapored osvojil naslov državnega prvaka.

Iz kluba odhaja osem igralcev in tudi trener Branko Tamše, prihajajo pa nekateri manj uveljavljeni rokometaši. Bo nova garnitura sčasoma sposobna podobnih rezultatov kot zdajšnja? "Če tega ne bi verjeli, takšne ekipe ne bi sestavili. Prihodnje leto bo kar težko, da se ekipa uigra, ampak menim, da bomo v sezoni 2014/15 dosegali podobne rezultate kot danes. Igralci ne smejo pozabiti, da bo uprava od njih zahtevala boj za vrh, torej med prve tri, kar glede na konkurente ne bo tako težko. V naslednjih letih pa spet merimo na bitko za prvo mesto v Sloveniji in uvrstitev med najboljših 16 ekip v Evropi ali celo osem, kar nam žal do danes še ni uspelo," načrtuje prvi mož kluba, ki to funkcijo opravlja tri leta. Z zadovoljstvom se ozira tudi na zapiranje starih obveznosti: "Dolgovi so vsako leto nižji. Ocenjujemo, da bomo klub tega bremena uspeli rešiti nekje čez štiri leta. Poudariti je treba, da je glavni upnik, Gorenje, d. d., zelo solidaren s klubom in mu pomaga. Menim, da bomo na ta mehek način finančne zalogaje iz preteklosti uspeli rešiti. Vsako leto se znebimo najmanj 15 odstotkov starega dolga. Če je ta pred tremi leti znašal okrog pet milijonov evrov, se je do zdaj več kot prepolovil. Uspešno gremo naproti sanaciji kluba, hkrati pa osvajamo naslove."

Marolt je pojasnil tudi, da bo proračun za prihodnjo sezono znašal manj kot milijon evrov – v letošnji sezoni je bilo za tekoče stroške načrtovanih približno 1,3 milijona evrov. "Okrog 300 tisoč ali 400 tisoč evrov pa je poleg tega namenjenih za pokrivanje obveznosti za nazaj," je še razkril predsednik prvakov.

Ne spreglejte