Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
11. 10. 2015,
12.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov Branko Tamše Arthur Patrianova Flensburg

Nedelja, 11. 10. 2015, 12.00

4 leta, 7 mesecev

Pred dvema letoma so se nemškemu velikanu odlično upirali. Kako bo tokrat?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjske rokometaše v 4. krogu lige prvakov čaka težko gostovanje pri Flensburgu, ki pa v letošnji sezoni še ne blesti v vsem sijaju. Trener Celja Branko Tamše želi popolno izpolnjevanje dogovorov.

Tako Celje kot Flensburg imata po treh odigranih tekmah v ligi prvakov dve točki. Izkupiček je veliko večje razočaranje za Nemce, ki so sezono začeli s pomembno zmago nad Parizom, nato pa dvakrat zapored priznali premoč – najprej Zagrebu, nato pa še večnemu rivalu Kielu. Vseeno so pred tekmo s Celjem veliki favoriti.

"Zavedamo se kakovosti zasedbe Flensburga. So vrhunska ekipa z vrhunskim trenerjem. Imajo veliko različnih igralnih kombinacij, gojijo hiter, atraktiven rokomet, kar je tisto, ki privablja gledalce in dela rokomet lep. Imajo posameznike, ki lahko individualno rešujejo tekme, njihovo naštevanje je praktično brezpredmetno, gojijo trdo obrambo z odličnim vratarjem. Ta s svojimi obrambami skrbi za hitro igro prek kril, ki s hitrostjo izkoriščajo vsako priložnost, ki jim jo nasprotnik ponudi oziroma si jo priigrajo sami. To pomeni, da bo samo maksimalno izpolnjevanje naših dogovorov tisto, kar nam bo omogočilo, da bomo v Flensburgu lahko igrali," pred srečanjem, ki se začne ob 17. uri, razmišlja trener Celja Branko Tamše.

"Praktično nimajo slabosti"

Slovenski prvaki v Nemčijo odhajajo z lepo popotnico, saj so dobili še drugi večni derbi z Gorenjem v letošnji sezoni. Pred dvema sezonama so se že pomerili s Flensburgom, Celjani so bili uspešni v domači dvorani, na gostovanju pa so morali priznati premoč za tri zadetke, vendar sta se moštvi, predvsem celjsko, od takrat spremenili.

"Dejstvo je, da je naša ekipa veliko bolj spremenjena od Flensburgove, čeprav so tudi oni naredili nekaj korekcij v moštvu. Glavni igralci so ostali, dodali pa so nekaj vrhunskih okrepitev. Tako se znova spogledujejo z vrhom Evrope, čeprav v uvodu te sezone še nekoliko nihajo od vrhunskih rezultatov, ko so popolnoma nadigrali Pariz, do nepričakovanih porazov v bundesligi. Slabosti praktično nimajo, imajo pa kakovost in lahko premagajo vsako ekipo na svetu, zato so zame še naprej eni glavnih favoritov nemškega prvenstva, pa tudi lige prvakov, saj se je sezona šele začela," o moči Flensburga pravi Tamše.

Brazilec je že komaj čakal vrnitev

Celjani imajo na zadnjih treh tekmah znova na voljo več igralce, saj se je po poškodbi moštvu pridružil Brazilec Arthur Patrianova, ki je odigral zadnje štiri tekme in počasi lovi popolno pripravljenost.

"Počutim se dobro, komaj sem čakal vrnitev na igrišče, seveda pa še potrebujem čas, da pridem na raven, ki jo lahko dosežem tako v obrambi kot tudi v napadu. S Flensburgom sem že igral v sezoni, ko je pozneje osvojil naslov prvakov. Mi smo takrat z njimi doma remizirali, nato pa v Nemčiji visoko izgubili. Pričakali nas bosta polna dvorana navijačev in odlično vzdušje. Morali se bomo boriti po najboljših močeh vsako sekundo dvoboja, saj bo Flensburg v nasprotnem primeru to izkoristil. Vendar tako je v ligi prvakov na vsaki tekmi, ne moreš izbirati tekem, temveč moraš na vsaki pokazati svoj maksimum," pred tekmo z Nemci razmišlja 22-letni Brazilec.

Ne spreglejte