Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 4. 2011,
18.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Krka

Nedelja, 3. 4. 2011, 18.39

8 let

Pokalni naslov – nič lažjega za Krim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Končano je še 20. rokometno pokalno tekmovanje za ženske, ki je še osemnajstič romalo v roke Krima Mercatorja. Tigrice so hitro pokazale, kdo je gospodar na igrišču in zmagale s kar 40:18.

Finalni obračun pokala Z'dežele med rokometašicami Krima Mercatorja in Krke je v uvodnih petih minutah postreglo s številnimi zgrešenimi priložnostmi in tehničnimi napakami na obeh straneh. Prvi zadetek na srečanju je dosegla Alja Koren, ki je srečanje odigrala na položaju desne zunanje igralke namesto na krilu. Zatem je igra stekla in Krimovke so hitro prešle v vodstvo. Novomeščanke v napadu niso imele pravih rešitev, branilke pokalnega naslova pa so s hitrimi protinapadi kaznovale vsako napako. Rokometašice Krke so poskušale predvsem s podajami na krožno igralko Tjašo Nadu, a ne preveč uspešno. Nekajkrat se je za prodor odločila organizatorka novomeške igre Nuša Skutnik, a obramba Krima je bila ostala trdna. Omenjeni igralki sta dosegli po dva zadetka, še enega pa je v prvih 30 minutah za Krko dosegla še Anja Veble. Prva polovica finala se je tako končala s kar +15 v korist Ljubljančank (20:5), pri katerih so zadevale skorajda vse igralke, pa čeprav niso zaigrale v standardni postavi.

Drugi polčas zgolj formalnost

Tudi drugi polčas ni ponudil kaj dosti sprememb. V vratih Krima je priložnost dobila Jelena Grubišić (v 43. minuti dosegla zadetek preko celega igrišča), ki je zamenjala kapetanko Sergejo Stefanišin, ki je v prvem polčasu zbrala 10 obramb. V 40. minuti je bil izid na semaforju že 7:27 in edino nerešeno vprašanje finalnega obračuna je bilo, kolikšna bo končna razlika. Proti koncu so Krimovke nekoliko popustile, tako da so Novomeščanke le dosegle nekaj več zadetkov, a ob koncu je prednost znova narasla in ob zadnjem sodnikovem žvigu je bil izid 18:40.

Rokometašice Krke so z uvrstitvijo v finale dosegle največji uspeh v zgodovini novomeškega kluba, za kaj več pa proti absolutnim vladarkam v slovenskem ženskem rokometu niso imele prav nobenih možnosti. Pokalno lovoriko so tako še osemnajstič osvojile rokometašice Krima.

Ne spreglejte