Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2021,
10.27

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Tjaša Stanko Krim Mercator Krim Mercator

Ponedeljek, 11. 1. 2021, 10.27

3 leta, 3 mesece

Po Cvijićevi h Krimu še ena odmevna povratnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Tjaša Stanko | Tjaša Stanko se vrača v Krim Mercator. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Tjaša Stanko se vrača v Krim Mercator.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski rokometni prvak Krim Mercator je po krožni napadalki Dragani Cvijić za prihodnjo sezono v svoje vrste vrnil tudi zunanjo igralko Tjašo Stanko, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva. Stankova se bo Krimu pridružila za dve sezoni, v katerih si klub želi spet na evropski vrh.

Triindvajsetletna Mariborčanka Tjaša Stanko je že igrala za Krim, h kateremu je iz Zagorja prestopila v sezoni 2017/18. V dresu Krima je v dveh sezonah dosegla 112 zadetkov. Leva zunanja rokometašica je kariero nadaljevala v hrvaški Podravki, od tam pa prestopila k francoskemu prvaku Metzu.

Tjaša Stanko | Foto:

V tej sezoni Francozinje in Slovenke igrajo v ligi prvakinj v skupini A in so se enkrat že pomerile. Izstopala je prav Stankova z osmimi goli in brez zgrešenega strela. Ta je bila tudi najboljša strelka prvega dela svetovnega prvenstva na Japonskem, v zbirki pa ima tudi naziv najboljše igralke domačega državnega prvenstva in najboljše mlade igralke lige prvakinj. V dresu Slovenije je na dosedanjih 66 tekmah dosegla 309 golov.

Vrača se v sredino, kjer je prvič okusila ligo prvakinj

"Vračam se tja, kjer sem prvič zaigrala v ligi prvakinj. Vesela sem, da bom del vizije Krima Mercatorja za prihodnost. Moja želja je nadgraditi in izboljšati svoje znanje v vseh segmentih igre in s svojim doprinosom pomagati ekipi pri doseganju in izpolnjevanju ciljev, ki jih bomo zastavili," je dejala Stankova.

Ta je, kot so pri Krimu zapisali v sporočilu za javnost, ob Cvijićevi in podaljšanju pogodbe z Oceane Sercien Ugolin "del načrta, v katerem je glavni cilj sestaviti ekipo, ki bo kandidirala za najvišja mesta v Evropi in se približala uspehu izpred 20 let, ko so si krimovke pokorile celotno Evropo".

Ne spreglejte