Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
22. 6. 2013,
20.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gorazd Škof Dragan Gajić David Špiler

Sobota, 22. 6. 2013, 20.47

8 let

Po Belorusiji slovenski rokometaši pristali na mivki

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ene najbolj znanih slovenskih term so ponudile domovanje turnirju v rokometu na mivki, ki se ga je udeležilo deset ekip, na revijalni tekmi pa so nastopili tudi slovenski reprezentanti.

Gorazd Škof, ob Marinu Šebalju eden soorganizatorjev turnirja, je imel družbo Dragana Gajića in Davida Špilerja, na pomoč pa so jima priskočili še Alan Krajnc, Marjan Krištofič in Borut Voglar, nekdanji ali aktivni rokometaši. Napovedane hrvaške zvezdnike je Škof opravičil, zato pa so prireditelji malce zimprovizirali in reprezentanti oziroma ekipa all stars so tekmo odigrali proti zasedbi Zevt in slavili po kazenskih strelih. Igralci niso skoparili z atraktivnimi potezami, cepelini in piruetami. Škof je v svojem slogu ''prodajal'' izjave, kot denimo: ''Ne morem toliko braniti, kot lahko vi zgrešite.'' Vzdušje je bilo popolnoma sproščeno, praktično že plažno, gledalci pa kljub poletni pripeki navdušeni nad mivkastimi rokometnimi norčijami.

''Gre za to, da rokomet doživi še malo popularizacije. Upam, da njegova priljubljenost po porazu z Belorusijo ne bo upadla. Malce sem razočaran, da nekateri fantje niso prišli, saj je tule mladina, ki navija za njih in jih spoštuje. Razumem, da so nekateri na dopustu, a vseeno verjamem, da bi se turnirja lahko udeležili v večjem številu. Ne glede na to smo odigrali 'luštno' tekmico, drugo leto bo organizacije malo drugačna. Vsak mora malce pripomoči k temu, da bo rokomet še bolj zanimiv,'' je dejal odlični vratar slovenske reprezentance, s katerim si boste obširnejšo zgodbo lahko prebrali v naslednjih dneh. Turnir je trajal praktično od jutra do večera, udeležilo se ga je deset ekip, dve od tega sta prišli s Hrvaškega, kjer je ta šport bolj razvit.

''Čisto drugače je igrati na mivki, veliko težje. Normalno, saj je podlaga bolj mehka in se ne moreš toliko odriniti. Kapo dol vsem, ki se ukvarjajo s tem športom. Zelo so atraktivni. Tudi sam sem videl, da gre za precej odrekanja, turnirji trajajo ves dan. Zanimiva izkušnja, še pomembneje pa je, da smo se malo podružili,'' je bil počitniško nasmejan Gajić. Letošnji turnir je bil drugi zapored, prireditelji pa bodo skušali še utrditi njegovo tradicijo in ga uveljavti kot stalno popestitev poletnih dni.

Ne spreglejte