Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2011,
21.43

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Atletico Madrid

Petek, 8. 7. 2011, 21.43

8 let, 2 meseca

Po 17 letih se vrača Atletico Madrid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometni klub Ciudad Real se bo po novem imenoval Atletico Madrid. Tako se po 17 letih rokomet ponovno vrača v špansko prestolnico. V prenovljeni podobi se bo klub uradno predstavil na superpokalu.

Potem ko so pri španskemu rokometnemu klubu Ciudad Real po žrebu skupin za ligo prvakov potrdili, da se klub seli v Madrid, je sedaj znano tudi, da bo klub spremenil ime. Po 17 letih bo v rokometu znova prisoten Atletico Madrid, saj bo le-ta svoje ime posodil španskim podprvakom iz Ciudad Reala. Spremembo imena je vodstvo kluba potrdilo po žrebu razporeda za 22. sezono španske lige asobal.

Razlog za selitev trikratnih evropskih in petkratnih španskih prvakov je finančna stiska, a selitev in sprememba imena naj bi bili samo začasni. Rokometaši Ciudad Reala ne bodo postali povsem rdeče-beli, pa čeprav bo Atletico Madrid posodil svoje ime in grb. Madrid bo v prvi vrsti le sponzor in rešitelj finančnih težav.

Še vedno potekajo pogovori, kje bo klub opravljal svoje treninge v pripravljalnem obdobju. Zaenkrat naj bi treningi še vedno potekali v Ciudad Realu, tekme pa v Madridu, nato pa naj bi se klub v celoti preselil v Madrid.

Atletico Madrid se bo gledalcem uradno predstavil 4. septembra na tekmi španskega superpokala, ko se bo pomeril z aktualnimi španskimi in evropskimi rokometnimi prvaki iz Barcelone. V prvem krogu lige asobal se bo Atletico Madrid pomeril z Valladolidom.

Sicer pa je Atletico Madrid v preteklosti že dosegal nekaj odličnih rezultatov, saj ima v svojih vitrinah enajst naslovov državnega prvaka (v letih od 1952 do 1985), kar desetkrat je bil zmagovalec španskega kraljevega pokala in dvakrat španskega superpokala. Za klub iz Madrida je med leti 1992 in 1994 igral tudi slovenskim ljubiteljem rokometa dobro poznani srbski vratar Dejan Perić, ki je pred začetkom nove sezone znova oblekel celjski dres. Leta 1994 se je klub poslovil, sedaj pa se rokomet ponovno vrača v glavno mesto Španije, pa čeprav le začasno.

Ne spreglejte