Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2019,
12.45

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Jeruzalem Ormož

Četrtek, 28. 2. 2019, 12.45

5 let, 1 mesec

Odzivi iz tabora prvakov po polomu v Ormožu

Pivovarji zabredli v novo krizo, za državni naslov se bo treba še potruditi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov | Celjski rokometaši so februarja izgubili na petih od osmih obračunov.  | Foto Urban Urbanc/Sportida

Celjski rokometaši so februarja izgubili na petih od osmih obračunov.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Celjski rokometaši so včeraj doživeli še en polom v državnem rokometnem prvenstvu. V 20. kolu rednega dela Lige NLB so gostovali v Ljutomeru pri Jeruzalemu iz Ormoža in presenetljivo klonili z rezultatom 31:29. Zdaj jih v nedeljo čaka še zadnja tekma skupinskega dela lige prvakov EHF pri danskem Skjernu.

Zgodilo se je na miren sredin večer, ko je popoldanska dežurna služba Sportala urejala še zadnje obveznosti. Večina slovenskih rokometnih navdušencev je v Ljutomeru pričakovala suvereno zmago Celjanov, še posebej zaradi rezultatske krize vinarjev. Ti so pred okoli 700 gledalci v nabito polni dvorani Ljutomer odlično odprli srečanje in se dokaj mirno kosali z aktualnimi državnimi prvaki. V drugem delu jim je nekajkrat uspelo celo povesti, ob koncu dvoboja pa je Bojan Čudič zadel za končno zmago Ormožanov z 31:29.

Igra, kot si je ne bi smeli privoščiti

Pivovarji so se tako v letošnji sezoni še tretjič opekli pri tekmecu iz Lige NLB. Po polomu v Ribnici, ki je s trenerskega stolčka po šestih letih odnesel Branka Tamšeta, sta februarja sledila dva nepričakovana poraza proti trebanjskemu Trimu in Jeruzalemu. Drugi je včeraj pozno zvečer poskrbel še za eno odmevno novico in na uradni klubski strani na Facebooku potrdil prihod zlatega mladinskega reprezentanta Gregorja Ocvirka.

Branko Tamše se je moral posloviti po porazu z Ribnico. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Branko Tamše se je moral posloviti po porazu z Ribnico. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Tekmo smo danes dobro odprli, a nato nismo razvili prave igre. Ta ni bila učinkovita v obrambi, prejeli smo preveč lahkih zadetkov. V napadu smo sicer del tekme igrali dobro, a zgrešili malce preveč strelov. Vseeno mislim, da je bilo danes na tekmi odločilno to, da nismo bili dovolj stabilni v obrambi, domačim pa je uspevalo prav vse, saj so dosegli nekaj zelo lepih zadetkov," je po polomu za klubsko spletno stran povedal kapetan celjskih rokometašev David Razgor.

"Igra, kot si je ne bi smeli privoščiti," so z naslovom v poročilu po včerajšnji tekmi presenetili na celjski spletni strani in priznali, da igra aktualnih državnih prvakov v tem obdobju niha.

"Upam, da bo lekcija dosegla svoj namen," je dejal celjski strateg Tomaž Ocvirk. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Upam, da bo lekcija dosegla svoj namen," je dejal celjski strateg Tomaž Ocvirk. Foto: Grega Valančič/Sportida Februar podoben septembru

Februar je bil za Celjane zares črn. Na osmih srečanjih so varovanci Tomaža Ocvirka slavili le trikrat (Gorenje Velenje, Dol, SVIŠ), klonili pa kar petkrat. To je za pivovarje nedopustno, zato bi se ta mesec lahko primerjal s septembrom, ki je bil za Branka Tamšeta usoden.

"Fantje so vedeli, da slovenska liga ni šala. Vsako ekipo je treba spoštovati ter biti maksimalno pripravljen in zbran. To v prihodnje pričakujem od svojih fantov. Poraz proti Trebnjemu je bil zaslužen.

Na vsaki tekmi moraš biti z glavo pri stvari, sicer se ti vse obrne. Upam, da bo vsaj lekcija dosegla svoj namen," je po prvi gostujoči zaušnici za Ekipo SN dejal celjski strateg Tomaž Ocvirk.

Celjani se bodo od Evrope poslovili na Danskem pri Skjernu, kjer igra tudi občasni član slovenske reprezentance Jan Grebenc. | Foto: Sportida Celjani se bodo od Evrope poslovili na Danskem pri Skjernu, kjer igra tudi občasni član slovenske reprezentance Jan Grebenc. Foto: Sportida

Za slovo od Evrope gostovanje na Danskem

Izbrance Tomaža Ocvirka po polomu v Ljutomeru v nedeljo čaka še zadnja tekma skupinskega dela lige prvakov EHF. Celjani se bodo od Evrope poslovili na Danskem pri Skjernu, za katerega igra tudi občasni slovenski reprezentant Jan Grebenc. Tekma bo minila v znamenju formalnosti, saj sta oba kluba predčasno končala tekmovanje v Evropi. Srečanje bo tako dalo le končno uvrstitev na lestvici skupine B.

Ne spreglejte