Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
14. 11. 2013,
13.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

sodnik

Četrtek, 14. 11. 2013, 13.09

8 let

"Ožigosana" slovenska sodnika: Nikoli nisva nič vzela in nikoli ne bova

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener nemškega rokometnega kluba Thüringer je ostro ožigosal slovenska sodnika Nenada Krstiča in Petra Ljubiča po tekmi lige prvakinj z romunsko Baio Mare.

Po porazu z 19:20 proti romunski zasedbi je trener nemškega prvaka Herbert Müller za Thüringer Allgemeine izjavil, da je bila njegova ekipa ogoljufana: "Župan mi je dejal, da bi morala romunska ekipa slaviti za deset golov, glede na denar, ki ga je dal sodnikoma." Jasni in težki namigi na podkupovanje, torej.

Peter Ljubič in Nenad Krstič, najboljši slovenski in (neuradno) tudi svetovni sodniški par, ki je delil pravico tako na zadnjem svetovnem prvenstvu kot tudi na lanskih olimpijskih igrah in jo bo pričakovano tudi na januarskem evropskem prvenstvu, obtožbe ostro zanika. "V demokraciji ima vsak pravico povedati svoje mnenje, vendar ... Obtožbe so hude. Z Nenadom Krstičem bova počakala odziv Evropske rokometne zveze (EHF) in zahtevala najmanj opravičilo Müllerja. Potem ko sva po tridesetih letih sojenja prišla na vrh sveta, nama nekdo kazi dobro ime ... Tega ne bova dopustila. Ne veva, kaj je v ozadju, s tem se ne obremenjujeva. Tekma je posneta. Dejstvo je, da se nimava pred čim braniti. V življenju nisva nikdar nič vzela in nikdar ne bova. Tudi zaradi spoštovanja, ki ga uživava po vsem svetu, sva prišla do finala olimpijskih iger in svetovnega prvenstva. To je pot, ki jo imava in jo bova imela. Vse preostalo je v slogu 'ta je rekel, da je tisti rekel, da je oni rekel' ... Veva, kaj sva v življenju dosegla in kako, zato nama je vse skupaj smešno," se je na Müllerjeve navedbe za Sportal odzval Ljubič in dodal, da je bila tekma zelo mirna, ocena delegata dobra, omenjeni Müller pa je bil prvi, ki jima je prišel stisnit roko.

Nemke so sicer polčas dobile za gol, v drugem delu pa se je razbranila romunska vratarka in Baia Mare je povedla za pet zadetkov. Pri rezultatu 19:18 za romunsko zasedbo so imele Nemke napad za izenačenje, domačinke so prestregle žogo, zabile odločilni gol za 20:18 ter Thüringerju zadale pomemben poraz, ki ga pušča na dnu lestvice skupine A.

Ne spreglejte