Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
24. 1. 2015,
19.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

svetovno prvenstvo rokomet Boris Denič Klemen Cehte Uroš Zorman

Sobota, 24. 1. 2015, 19.19

8 let, 3 mesece

Ozdravljeni Klemen Cehte že zabija gole

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski rokometaši so opravili enega od dveh treningov pred jutrišnjim obračunom osmine finala svetovnega prvenstva proti Makedoniji. Enega naj bi še jutri dopoldne.

Na vadbi je dejavno sodeloval tudi Klemen Cehte, čigar povratek v ekipo po poškodbi je očitno vse bližje. Levi zunanji, ki mu zadevanje z razdalje ne predstavlja težave, je že igral na dva gola in nekajkrat pokazal tudi svoj natančni projektil. Odločitev o njegovem nastopu naj bi padla najkasneje jutri dopoldan. Luka Žvižej zaradi viroze ni vadil.

"Občutki so super, noga je popolnoma pripravljena za obremenitve. Poškodba je sanirana, tako da sem na razpolago selektorju," je po treningu zadovoljno dejal zunanji igralec francoskega Aixa, ki zaradi dvotedenskega izpada treninga razumljivo ni v optimalni formi.

Tekma med Slovenijo in Makedonijo bo ponovitev obračuna za peto mesto na evropskem prvenstvu v Srbiji pred tremi leti. ''Makedonci so visoki in močni igralci. Ne igrajo obrambe 4 - 2 ali 3 - 3, ki sta nam delali največ preglavic, ampak bodo igrali 6:0. So pravšnji nasprotnik za nas. Z igralci smo že zelo motivirani ter neučakani, da se tekma že enkrat začne ter da si izborimo to napredovanje," pred nedeljskim srečanjem, ki se bo začelo ob 16.30 pravi Cehte.

To je ena finalnih tekem za nas oziroma za biti ali ne biti. Mislim, da se ne smemo odzvati preveč čustveno, igrati moramo svojo igro. Če bomo pravi, če bomo igrali, kot znamo, smo kakovostnejši in bi morali tekmo dobiti. Makedonija ima velik čustveni naboj, igralci delajo veliko 'galame', ne smemo od odzvati na njihove provokacije. Če bomo umirili vse te strasti, če bomo hitri v napadu, izgubili čim manj žog in dodali čvrsto obrambo na čelu z vratarjema in poskušali doseči čim več lahkih golov, bo to pravi recept,'' je prepričan kapetan Uroš Zorman.

Ne spreglejte