Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 8. 2016,
21.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

RK Gorenje Velenje rokomet

Torek, 30. 8. 2016, 21.31

6 let, 6 mesecev

Velenjčani se predstavijo

Ose so predstavile ekipo. Že konec tedna jih čaka pomemben preizkus.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Gorenje Velenje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

O antagonizmu celjskih in velenjskih rokometašev je bilo prelitega že veliko črnila, da gre za veliko tekmovalnost med obema najboljšima kluboma na Slovenskem, pa priča tudi dejstvo, da sta oba istega dne priredila novinarsko konferenco in predstavila cilje pred začetkom sezone 2016/17.

Medtem ko so se v zadnjih letih uspešnejši Celjani predstavili v sproščenem bazenskem vzdušju v Thermani Parku v Laškem, pa so Velenjčani ubrali drugačno strategijo in ekipo za novo sezono predstavili v velenjskem Kulturnem domu. V sproščenem vzdušju, polnem smeha, so na kadrovski predstavitvi v tej sezoni kar pošteno prenovljene ekipe glavno vlogo imeli slovenski stand up komiki Perica Jerković, Uroš Kuzman, Aleš Novak, Marko Žerjal in Tin Vodopivec. Celoten dogodek je imel tudi humanitarno noto, izkupiček so namenili projektu Botrstvo za socialno najbolj ogrožene otroke iz velenjskega okolja.

Za dober namen

"V RK Gorenje Velenje se še naprej trudimo biti domiselni in drugačni. Tokrat smo se odločili prijetno združiti s koristnim in prišli na idejo, da bi odprtje sezone 2016/17 izvedli na način, kot ga še ni bilo. Zato smo namesto klasične novinarske konference pred sezono za vse podpornike kluba pripravili predstavitev ekipe skupaj z dobrodelnim nastopom odličnih stand up komikov, ki so se z veseljem odzvali našemu vabilu. Z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje smo se dogovorili, da bo ves denar, zbran na današnji prireditvi, šel za projekt Botrstvo. V imenu RK Gorenje Velenje bi se želel zahvaliti petim stand up komikom, da so se brez obotavljanja odločili za brezplačen nastop, vsem sodelavcem v klubu za pomoč in dobro voljo, podjetju Gorenje, agencijama AV Studio in Zadrga, Festivalu Velenje in MO Velenje pa za finančno in materialno podporo, da bomo skupaj za Botrstvo v Velenju lahko zbrali čim večji znesek," je v zvezi s tem dejal direktor velenjskega kluba Matej Avanzo.

Varovanci Marka Šibile bodo nastopili na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov. | Foto: Sportida Varovanci Marka Šibile bodo nastopili na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov. Foto: Sportida

Konec tedna v boj za ligo prvakov

Velenjčane so po koncu pretekle sezone zapustili številni udarni igralci, kot so Mario Šoštarič, Staš Skube, brata Benjamin in Senjamin Burić ter Michal Szyba, v Šaleško dolino pa sta prišla izkušena Matjaž Brumen in Alem Toskić ter nekaj rokometnih mladcev (Estonec Andris Celminš, Darko Stojnić ...). Izbranci Marka Šibile bodo pravi preizkus znanja imeli že konec tega tedna, ko bodo nastopili na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov.

Velenjska zasedba se bo v slovaškem Prešovu v polfinalu pomerila s finsko ekipo Cocks, v primeru zmage pa jo čaka zmagovalka drugega polfinalnega dvoboja med slovaškim Tatranom iz Prešova in luksemburškim Differdangejem. Velenjska ekipa bo v primeru končne zmage nastopila v skupini C, v njej so še španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Velenjska in celjska zasedba v prvem delu sezone ne bosta nastopili v državnem prvenstvu, temveč bosta igrali v regionalni ligi Seha, kjer ju čakajo zares imenitni tekmeci, kot so madžarski Veszprem, slovaški Tatran Prešov, beloruski Meškov Brest, hrvaški Zagreb ter makedonska Metalurg in Vardar iz Skopja.

 

Velenjska zasedba v sezoni 2016/17:

- vratarji: Klemen Ferlin, Rok Zaponšek in Jože Baznik;
- krilni igralci: Niko Medved, Janez Gams, Matjaž Brumen in Rok Golčar;
- zunanji igralci: Mitja Nosan, Vid Levc, Gregor Potočnik, Anže Ratajec, Luka Mitrović, Rok Ovniček, Nejc Cehte in Andris Celminš;
- krožni napadalci: Alem Toskić, Blaž Kleč in Darko Stojnić. 

Ne spreglejte