Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2013,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Branik

Sobota, 10. 8. 2013, 15.26

8 let

Ne glede na dogajanje verjame v koprski rokomet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eden izmed deveterice, katere drugi dom je postala dvorana Tabor, je tudi Jure Vran. Izvrstni vratar propadlega Cimosa že na pripravljalnih tekmah potrjuje pravilno odločitev vodilnih v RK Maribor.

V zadnji sezoni je s Koprom, ta se je žal kmalu po njej znašel na pokopališču, osvojil tretje mesto v slovenskem prvenstvu. Za dosežek je bila "kriva" ravno zmaga v zadnjem krogu, v katerem je Cimos v Bonifiki porazil Mariborčane. Kdo bi si takrat mislil, da bo Jure Vran v novi sezoni nosil dres takratnih nasprotnikov … "Za zdaj nimam nobene pripombe. Ne čez ekipo, ne čez trenerja (Marka Šibilo, op. A.), ne čez klub, ne čez mesto Maribor. Vse je super," pravi Jure, za katerega je Maribor tretja postaja na njegovi vratarski poti. Poleg koprskega je nosil še dres Slovana. "Z ekipo smo se ujeli odlično. Tako na igrišču kot zunaj njega. Mislim, da smo na pravi poti. Do začetka prvenstva bomo popravili še kakšne napake, ki se pojavljajo … Generalno gledano pa v ekipo stoodstotno verjamem."

Vran, ki se je na dveh prijateljskih tekmah, proti Vardarju in Ormožu, izkazal z 21 obrambami, bo v vratih nasledil odličnega Ivana Pešića. Hrvaškega reprezentanta je pot zanesla v Meškov Brest. "Sam se ne oziram nazaj, ampak delam svoje. Na vsaki tekmi želim ubraniti čim več žog in čim bolje pomagati ekipi. To je moj cilj," pove 29-letnik, ki ga tretje mesto v prihodnji sezoni ne bo zadovoljilo. "To je minimum. Upam, da se bomo borili še za kaj več. Res bo težko, ampak mislim, da je mogoče."

Poleg Vrana še dva nekdanja Koprčana

Čeprav o preteklosti nerad razmišlja, nismo mogli mimo teme Cimos Koper. "Iskreno povedano nimamo nobenih stikov. Slišim se s prijatelji in nekdanjimi soigralci, z drugimi ne. No, saj z vodstvom tudi na koncu nismo imeli praktično nobenih stikov. Upam, da bomo kdaj dobili povrnjeno, kar so nam dolžni. Za celotno ekipo sta se borila Jure Dobelšek in Matjaž Brumen. Pomaga nam SPINS. Upam, da bo kaj iz tega. Vedno sem optimist, a moramo biti tudi realni …" Namesto ugaslega Cimosa so na Obali ustanovili nov klub Koper 2013, za katerega upa, da se čim prej uvrsti v prvo ligo. "To je moj domači klub. Ne glede na to, kaj se je dogajalo, mu želim vse najbolje. Tudi zaradi fantov, ki so ostali in so moji dobri prijatelji, upam, da bo šla zgodba v pravo smer."

Poleg Vrana sta vijoličasti dres oblekla tudi Tine Poklar in Gašper Hrastnik, njegova soigralca v Cimosu. A to je le tretjina vseh novincev. Poleg omenjenih je Maribor bogatejši še za Domna Škaličkega, Tilna Kodrina, Nejca Žmavca, Dejana Malinovića, Grego Jamnika in Dušana Fidela.

Ne spreglejte