SiolNET. Sportal Rokomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladinci pred super pomembnim turnirjem tudi z Galom Margučem

4

termometer

 | Foto:
Mladinska rokometna reprezentanca je začela zaključni del priprav za prvo, a izjemno pomembno nalogo prihodnjega leta, kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2015.

Pred izbranci Slavka Iveziča je zelo težka naloga, saj si bo vozovnico za Brazilijo priborila le ena od štirih ekip do 21 let, ki se bodo pomerile od 9. do 11. januarja v romunskem Pitestiju, kjer bodo nastopile Romunija, Hrvaška, Bolgarija in Slovenija. Hrvaška in Romunija sta izjemno močni in obe z velikim motivom za sodelovanje na največjem možnem tekmovanju v tej kategoriji.

Romuni so prav zaradi tega prevzeli kvalifikacijski turnir, ki bi sicer pripadal Bolgarom, Hrvati pa bi stežka preboleli, da bi se še drugič zapored v mladinski konkurenci ne znašli na velikem tekmovanju. Evropsko prvenstvo v Avstriji je namreč minilo brez njih. V tem trenutku so še kar precejšnja neznanka, saj jih nekaj časa ni bilo na sceni, ne bodo pa neznanka tisti igralci, ki bodo v letošnji mladinski izbrani vrsti kadrovani iz lanske kadetske ekipe, ki pa je bila svetovni podprvak.

Slovenija v petek na povabilo madžarske rokometne zveze potuje v Nagyatad na Madžarskem, kjer se bo v soboto in nedeljo dvakrat pomerila z mladinsko reprezentanco Madžarske. To bosta tudi zadnji preizkušnji pred zaključnim delom priprav, ki bo od 2. januarja najprej v Žalcu, nato pa v Gorišnici, od koder bodo Slovenci 8. januarja krenili na pot v Romunijo. Dan kasneje se bodo v prvi tekmi kvalifikacij najprej pomerili s Hrvati, naslednji dan z Bolgari ter zadnji dan kvalifikacij, 11. januarja, še z Romuni.

Od dvajsetih vabljenih se je prve akcije udeležilo 17 igralcev. Blaž Blagotinšek je na pripravah s člansko izbrano vrsto, nekaj pa je tudi težav s poškodbami, katerih narava bo znana do konca leta. Na pot v Nagyatada je tako Ivezič povabil še kadetskega reprezentanta Gala Marguča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin