Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 2. 2024,
20.54

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Gal Marguč Zoran Jovičić Peter Šiško Branko Tamše Nexe Našice evropska liga RK Gorenje Velenje

Torek, 20. 2. 2024, 20.54

2 meseca

Rokomet, evropska liga, drugi del, 2. krog

Velenjčani do točke proti Hrvatom, ki so nedavno odpustili Tamšeta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Gorenje Nexe | Velenjčani so osvojili točko proti hrvaškemu klubu. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Velenjčani so osvojili točko proti hrvaškemu klubu.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Rokometaši Gorenja Velenja so v torek v evropskem pokalu v drugem krogu skupine 2 doma remizirali s hrvaško ekipo Nexe Našice (27:27), od katere se je konec tedna poslovil Branko Tamše, prevzel pa jo je nekdanji slovenski selektor Kasim Kamenica. Naslednja tekma izbrance Zorana Jovičića čaka čez 27. februarja, ko se bodo s hrvaškim klubom pomerili še v gosteh.

Branko Tamše
Sportal Presenetljiv konec zgodbe Slovenca na Hrvaškem: To je bil šok za vse

Velenjčani so iz prejšnjega dela pokala prenesli eno točko in so boje v skupini II začeli z zadnjega položaja. V prvem krogu so morali priznati premoč danskemu Skjernu (31:45), danes pa jih je pred domačimi navijači čakala nova težka naloga. Hrvaška ekipa Nexe Našice je v rednem delu dosegla pet zmag in doživela zgolj en poraz. Kljub temu so pri današnjem tekmecu Gorenja menjali trenerja, dosedanjega slovenskega stratega Branka Tamšeta je začasno zamenjal stari rokometni maček Kasim Kamenica.

Gorenje : Nexe Našice 27:27 (15:13)

Rdeča dvorana, gledalcev 950, sodnika: Mitrevski, Todorovski (oba Makedonija).

Gorenje: Skok, Haseljić 5, Verboten, Velić, Maričič, Drobež 2, Tatar 1, Sokolič 6 (2), Verdinek, Šiško 6, Jezernik 1, Tajnik, Taletović, Slatinek Jovičić 4, Predović 2, Hriberšek.
Nexe Našice: Kuzmanović 1, Račić 2, Bakić 3, Vejin 1 (1), Marguč 2, Sršen 1, Radovanović, Manci Micević, Bezjak 1, Štrlek 4, Moslavac 3, Tomić 1, Cohen 3, Melić 3 (1), Pribetić 2.

Sedemmetrovke: Gorenje 3 (2), Nexe Našice 3 (2).
Izključitve: Gorenje 4 minute, Nexe Našice 4 minute.
Rdeči karton: /.

Vsaj v uvodu tekme je kazalo, da bodo gostje tudi upravičili status favorita. Hrvaška zasedba je namreč hitro pobegnila in si v osmi minuti priigrala že pet golov naskoka (6:1). Po minuti odmora Zorana Jovičića pa so se Velenjčani zbrali in začeli počasi topiti zaostanek.

Gorenje Nexe | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Do 17. minute so ga povsem stopili, za izenačenje na 8:8 je zadel Jernej Drobež. Isti igralec je po izenačenem obdobju igre poskrbel še za 12:12, končnica pa je pripadla domačim, ki so najprej prvič na tekmi povedli pri 13:12, potem pa na odmor po golu Malika Tatarja odšli s +2 (15:13).

A drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Spet so Velenjčani potrebovali več minut, da so se zbrali in postali učinkoviti, medtem pa so jim tekmeci s serijo 4:0 ušli na 17:15 in pozneje še na 19:16.

Kasim Kamenica je na klopi Nexeja zasledil Branka Tamšeta. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Kasim Kamenica je na klopi Nexeja zasledil Branka Tamšeta. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Večji del drugega polčasa so tako domači porabili za lov na nasprotnike, 15 minut pred koncem so jih že ujeli in izenačili na 22:22. A so rokometaši Našic na hitro spet prišli do manjšega naskoka, je pa Tilen Sokolič v 57. minuti z zadeto sedemmetrovko in znižanjem na 26:27 poskrbel za razburljivo končnico.

V njej je najprej Ibrahim Haseljić zadel za izenačenje na 27:27, v naslednjem napadu Našic pa je vratar Matevž Skok z obrambo omogočil celo priložnost za zmago. Zadnji napad so imeli domači, ki so ob posredovanju obrambe proti Petru Šišku zahtevali prekršek. Sodnika ga nista dosodila, tekma se je iztekla z devetmetrovko za Velenjčane, še enega gola ni bilo in dvoboj se je končal z delitvijo točk.

Gorenje Nexe | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Jovičić: Moji igralci so pokazali srce in pogum

"Najprej lahko rečem samo 'kapa dol mojim igralcem'. Na igrišču so pokazali zelo dobro energijo in odigrali odlično tekmo tudi brez našega ključnega levičarja. Še enkrat bi rad pohvalil svojo ekipo. Pokazali so srce in pogum proti zares dobri ekipi Našic," je za spletno stran Gorenja tekmo ocenil trener Zoran Jovičić.

"Mi smo očitno ekipa, ki najprej potrebuje brco, preden začne igrati in to se je danes po slabšem začetku spet pokazalo. Na koncu smo pokazali, česa smo sposobni in odlično 'parirali' nasprotniku, kot je Nexe. Čestitke ekipi za borbo in osvojeno točko," pa je dvoboj ocenil Peter Šiško.

"Tekmo smo odprli odlično tako v obrambi kot v napadu. Nato pa smo s tehničnimi napakami vrnili domačine v igro. Tudi v drugem delu je bila zgodba podobna, s to razliko, da smo v končnici tekme razbranili Matevža Skoka, ki je ubranil ključne žoge. Za nas rezultat ni idealen, saj je naš cilj biti prvi v skupini. Če pogledamo celotno tekmo, menim, da je delitev točk zaslužena," je povedal rokometaš Nexe Našice Gal Marguč.

Jernej Drobež
Sportal Drobež podaljšal pogodbo z Gorenjem Velenjem
RK Trimo trebnje
Sportal Celjani in Velenjčani dihajo za ovratnik Trimu, Slovan nanizal tri zmage

Evropska liga, drugi del, skupina 2, 2. krog

Torek, 20. februar:

Lestvica:

 

Ne spreglejte