Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
11. 10. 2015,
18.45

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovenija Miša Marinček Ribežl Črna gora kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Natisni članek

Nedelja, 11. 10. 2015, 18.45

3 leta, 3 mesece

Miša Marinček: Tri kritične minute odnesle možnost velikega skalpa

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovenske rokometašice so v drugi tekmi z novim selektorjem pokazale povsem drug obraz in bile do samega konca v igri za zmago. Miša Marinček vzroke za poraz vidi v kratki črni luknji.

Prva tekma ženske rokometne reprezentance v boju za evropsko prvenstvo prihodnje leto na Švedskem ni vlivala veliko optimizma. Slovenke so prvič nastopile pod taktirko novega selektorja Uroša Bregarja in na gostovanju na Hrvaškem visoko izgubile (27:19).

A le štiri dni pozneje so na Kodeljevem pokazale drugačen obraz. Proti še močnejši reprezentanci, Črnogorke so bile leta 2012 evropske prvakinje, lani pa so končale na petem mestu, so bile večino tekme povsem enakovredne nasprotnice. Možnost za kakšno točko so zapravile v zadnjih minutah in izgubile z 20:22 (11:11).

"Odlično smo odprle tekmo. Povsem enakovredno smo se kosale z reprezentanco iz samega vrha svetovnega rokometa. Pravzaprav smo imele tri kritične minute, ko nam je sreča nekoliko obrnila hrbet," je razloge, da so Slovenke po dveh tekmah še brez točke, videla vratarka Miša Marinček.

Ta je bila ob strelsko razpoloženi Barbari Lazović nedvomno prvo ime Slovenk. Končala je pri kar 18 obrambah in Slovenke držala v igri proti renomirani reprezentanci, ki je bila tako kot slovenska brez nekaterih pomembnih obrazov – pri Slovenkah so manjkale Ana Gros, Alja Koren in Lina Krhlikar.

"Na koncu so odločile tudi njihove izkušnje ter sreča. Ena, dve žogi in bi lahko bilo tudi obratno. Odbite žoge niso bile naše in tudi sojenje ni bilo na ravni," je namenila besedo tudi tistim, ki jih ne omenjamo radi.

Vedela je, da bodo odigrale bolje

Štirje dnevi so bili dovolj, da je Slovenke odigrale tekme nekaj razredov kakovostneje kot proti Hrvaški, kar je vratarka Krima tudi pričakovala.

"Slabše kot smo igrale s Hrvaško, nismo mogle nastopiti. Bila sem stoodstotno prepričana, da bo danes povsem drugače. Tudi s Hrvaško smo bile zelo motivirane, vendar smo padale iz napake v napako," ji je žal, da ni bilo več časa za pripravo pred prvo tekmo.

Kljub porazu pokazale pravi obraz

Tudi po dveh še seveda niso osvojile vsega Bregarjevega sistema, a do prihodnjih tekem, te bodo na sporedu marca, ko se bodo Slovenke dvakrat pomerile z Makedonijo, bo še dovolj časa za piljenje forme.

"Nekatere stvari, kaj si želi selektor, smo že dognale, vsekakor pa je potreben čas. Potrebujemo čim več priprav, da osvojimo nekatere njegove prvine, ki jih želi v sistemu. Na tej drugi tekmi smo pokazale pravi obraz. Marca nas čaka Makedonija in želimo si štiri točke s teh dveh tekem," je odločena 30-letna vratarka slovenskih prvakinj.

"Še vedno lahko zmanjšamo število tehničnih napak v svoji igri in na igrišče stopimo bolj samozavestno. Nikogar se ne smemo bati, vse je le v glavah. Največji preskok moramo narediti v miselnosti."

Ne spreglejte