Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
15. 5. 2013,
9.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David Miklavčič Uroš Bundalo

Sreda, 15. 5. 2013, 9.22

8 let

Miklavčič: Dinamo je najboljši klub, ki sem ga lahko izbral

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri zrelih tridesetih se David Miklavčič iz Gorenja prvič odpravlja v tujino. Skupaj s selektorjem Borisom Deničem in Urošem Bundalom se podaja v Minsk k tamkajšnjemu Dinamu.

"Dobil sem klic menedžerja, malo smo razmišljali, ampak potem prišli do sklepa, da ponudbe ne gre zavrniti. V tem položaju je bil Minsk najboljši klub, ki bi ga lahko izbral. Tam bom lahko napredoval in poskušal čim dlje potegniti kariero. Gre za klub, ki je organiziran, kot je treba. Nekateri so mi dejali, da odhajam v neko 'tretjo deželo', ampak pogovarjal sem se z igralci, ki tam nastopajo. Dejali so, da je Dinamo organiziran na zelo visoki ravni. Osebno me ne skrbi, da ne bi bilo tako, kot mora biti," je prepričan slovenski reprezentant David Miklavčič, ki se po devetih prvoligaških sezonah v majicah Trima in Gorenja prvič podaja v tujino, okrog 1.500 kilometrov stran od svojega Grosupljega: "Govorili so mi, da nočem oditi. Dejal sem, da bi ob pravi ponudbi zagotovo odšel. Trenutno je stanje tako, da je tujina skorajda edina možnost."

Dinamo je ambiciozen klub, ki je v letošnji sezoni lige prvakov pustil svoj pečat v skupini D in se uvrstil v osmino finala. Deluje v urejenih razmerah in ima tudi nekaj pod palcem. "Denar ni bil glavni razlog," pojasnjuje Miki, "trenutno ne gledam le nanj, ampak tudi na to, da klub nastopa v ligi prvakov, ne glede na to, kje je. Stanje v rokometu je trenutno tako, da je izredno malo klubov, ki so pripravljeni jemati igralce. Tržišče v Španiji se je zaprlo, poplava igralcev je ogromna. Zelo težko je dobiti klub, še posebej takšnega, ki nastopa v ligi prvakov. Z mojega vidika je bila to priložnost, ki sem jo preprosto moral izkoristiti. Gre za stvari, ko se preprosto moraš odločiti in iti v neko avanturo, če se tako izrazim. V veliko pomoč mi bo, da bomo tam trije Slovenci, tudi nekaj Balkancev, zato menim, da nam ne bo težko."

Miklavčič se bo od Gorenja poslovil v slogu, z drugim državnim naslovom v treh letih. Trenutno je, potem ko ga je pred meseci pestila poškodba, zaradi katere je moral izpustiti tudi svetovno prvenstvo v Španiji, v zelo dobri formi. V zadnjem času se je odlični obrambni igralec še posebej specializiral za polprotinapade in hitre centre, kar je bilo dobro vidno na derbijih s Celjem in v nedeljo s Koprom. Z nekaj pretiravanja se zdi, da je posegel po baterijah Duracell ...

Ne spreglejte