Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
17. 1. 2014,
10.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miha Zarabec Trimo Trebnje

Petek, 17. 1. 2014, 10.25

6 let, 6 mesecev

Miha Zarabec prišel, odhaja Skube, Lekai ali kar oba?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celjski rokometaši so naznanili prvo okrepitev v letošnji sezoni. To je postal srednji zunanji igralec Miha Zarabec. Trebanjec trenutno igra za Maribor. Prihod v Zlatorog namiguje tudi na odhod(a).

Igro Celjanov bo v prihodnjih dveh sezonah snoval 22-letni Miha Zarabec. Gre za enega najbolj nadarjenih in vročih igralcev lige, ki je imel tudi novo ponudbo svojega trenutnega kluba Maribora. Po naših informacijah se je za hitrega, spretnega in domiselnega rokometaša zanimal tudi Zagreb. Zdaj ni prav nobenega dvoma več, da bo Celje zapustil vsej eden od trenutnih organizatorjev igre. Utegne se zgoditi, pravzaprav je za to zelo velika verjetnost, da bo Trebanjec v Zlatorogu zamenjal Trebanjca, saj se Sebastianu Skubetu izteče pogodba. Njegov razvoj pa v različnih pogledih počasi prerašča Celje.

Podobno velja za Mateja Lekaia, ki blesti na evropskem prvenstvu in mu junija prav tako poteče dogovor s Celjani. Kot tudi še šestim Lekaievim in Skubetovim soigralcem. Po drugi strani je Zarabec, nekdanji mladinski reprezentant, ki je ta hip z Mariborom na pripravah v Podčetrtku, zadovoljen zaradi novega izziva v karieri.

"Že ko sem začel igrati rokomet, so bile moje sanje, da bi lahko nekoč zaigral za Celje, klub z izjemno tradicijo. Tu so ambicije vsako leto najvišje, klub igra v ligi prvakov, hkrati pa ima vrhunsko sestavljeno ekipo. Meni je v preteklih sezonah uspelo dokazati, da lahko zaigram v njej. Verjamem, da je Celje zame najboljša odločitev, ne glede na to, da so obstajale tudi nekatere druge ponudbe. Že od prvega pogovora je bilo jasno, da smo se ujeli, Celjani so pokazali velik interes," je 176 centimetrov visoki rokometaš povedal za klubsko spletno stran in dodal, da pozna vizijo trenerja Branka Tamšeta, privlačne pa so mu tudi celjske ambicije.

Tamše je znan po svoji vnemi za grajenje igralcev in brušenje talentov, zato je s prišlekom v Zlatorog vsekakor zadovoljen.

"Miha je eden izmed najbolj perspektivnih igralcev v Sloveniji. Iz leta v leto oziroma iz meseca v mesec napreduje. Verjamem, da je to pravi igralec za Celje PL in da bo tu naredil še korak naprej. S trdim in marljivim delom, kar sta med drugim tudi njegovi odliki, bo gotovo veliko pripomogel k naši igri, v kateri bo lahko tako osebno kot tudi ekipno napredoval, to pa bo seveda pripomoglo k rezultatom našega kluba," je dejal celjski trener, čigar ekipi so se pred kratkim pridružili tudi slovenski reprezentanti, ki so po maratonski akciji dobili nekaj počitka.

Ne spreglejte