Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
3. 3. 2017,
10.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10

Natisni članek

Luka Žvižej Rhein-Neckar Löwen Andy Schmid Celje Pivovarna Laško liga prvakov

Petek, 3. 3. 2017, 10.42

6 let, 6 mesecev

Taksist in turistični vodič

Luka Žvižej ga je najprej premagal, nato pa odpeljal na dvojno porcijo čevapčičev

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10
luka žvižej zvizej | Foto Sportida

Foto: Sportida

Celjski rokometaši so z zmago nad nemškim prvakom Rhein-Neckarjem v odličnem vzdušju Zlatoroga še izboljšali kotacijo svojih delnic na borzi osmine finala lige prvakov. Kapetan Luka Žvižej pa se je izkazal še na drug način.

Prestižna zmaga rokometašev Celja nad nemškim velikanom Rhein-Neckarjem (37:31) je imela tudi nadaljevanje. Da je poklicni šport lahko mnogo več kot le to, je dokazal celjski kapetan Luka Žvižej. Enega najboljših organizatorjev igre na svetu, Švicarja Andyja Schmida, je namreč pozno ponoči na lastno pobudo odpeljal na večerjo.

Andy Schmid se je v Celju dobro najedel. | Foto: Sportida Andy Schmid se je v Celju dobro najedel. Foto: Sportida Nočna večerja

Predzgodba je bila taka, da je Schmid po tekmi moral na dopinški test, zato je zamudil odhod svoje ekipe in tudi večerjo v hotelu.

"Da, dopinški test se je zavlekel. Z Andyjem se že dolgo poznava. V okolici dvorane sta bila skupaj z vodjo nemške ekipe. Rekla sta, da bosta šla v hotel s taksijem, zato sem se ponudil za prevoz. Ker je Andy potožil, da je lačen, sem ga peljal k Beđetiju (stric igralca Celja, ki so ga posodili v Slovenj Gradec, op. a.) na čevapčiče. Bilo mu je tako všeč, da je vzel dve porciji. Nato sem oba odpeljal v hotel v Laško," je o nočni ekspediciji – zgodbo povzema tudi Rhein-Neckarjeva spletna stran – dejal Žvižej.

Tretja zmaga v sezoni

Njegova ekipa je zmagala tretjič v ligi prvakov, skupaj ima devet točk: "Nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše. Od prve minute smo začeli, kot smo si želeli. Hitro smo naredili razliko in jo zadržali. V drugem polčasu se je pričakovano zgodil manjši padec, a ni bil usoden. V zadnjih minutah so tudi Nemci uvideli, da se bodo domov vrnili brez točk. Zasluženo smo zmagali."

"Verjamem, da ta igra ne bo muha enodnevnica. To smo pokazali tudi na prejšnji domači tekmi s Kielcami. Padla sta dva kluba, ki sta večja od nas. Tekma v Zagrebu bo odločala o potniku v osmino finala. Osnovo imamo, na njej je treba graditi in brez strahu odpotovati v Zagreb," je odločen celjski kapetan. Prst navzgor ali navzdol glede napredovanja bo pivovarjem pokazala zadnja tekma skupinskega dela z Zagrebom. Celjani potrebujejo vsaj remi.

Fotogalerija Urbana Urbanca:
Fotogalerija
1 / 34

Spet ta Zagreb

Bil je že na marsikateri bitki v hrvaški prestolnici. Tekmo, na las podobno tej, so Celjani igrali tudi v lanski sezoni. Na predzadnjem srečanju skupinskega dela so potrebovali remi, zadnji strel zanj pa je imel v roki prav Žvižej, a mu ga je Ivan Stevanović obranil.

Za Zagreb igrajo trije Slovenci. Na fotografiji je Darko Cingesar. | Foto: Liga Seha Gazprom Za Zagreb igrajo trije Slovenci. Na fotografiji je Darko Cingesar. Foto: Liga Seha Gazprom
"Igrati v Zagrebu zdaj ni enako kot pred 15, 20 leti. Na igrišču še nihče ni umrl. Pripravljeni moramo biti na vse. Osredotočeni moramo biti na dve točki. Ne glede na naš poraz proti Zagrebu v ligi Seha bo to posebna tekma, polna obojestranskega boja. Vemo, da je v igri veliko. Treba se bo dobro spočiti, nato pa se kakovostno pripraviti. Upam, da nas bo spodbujalo čim več navijačev," je optimističen celjski kapetan.

Že zdaj je jasno, da se bo na moralno pomoč Celjanom odpeljalo več avtobusov njihovih navijačev.

Ne spreglejte