Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2024,
21.17

Osveženo pred

2 dneva, 4 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Natisni članek

RK Slovan RK Trimo Trebnje Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje rokomet Liga NLB

Sreda, 23. 10. 2024, 21.17

2 dneva, 4 ure

Liga NLB, 9. krog

Delitev točk na derbiju v prestolnici, brez zmagovalca tudi v Trebnjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
RK Slovan : Celje Pivovarna Laško | Slovan in Celje sta se razšla z remijem. | Foto Aleš Fevžer

Slovan in Celje sta se razšla z remijem.

Foto: Aleš Fevžer

Rokometaši LL Grosist Slovana in Celja Pivovarne Laško so se v devetem krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 23:23 (13:9). Z delitvijo točk pa se je končal tudi dolenjski derbi, saj se je srečanje Trima Trebnjega in Krke končalo z izidom 25:25 (12:11).

Osrednja tekma kroga med vodilnimi Celjani in drugouvrščenimi Ljubljančani se je v kultni dvorani na Kodeljevem končala z remijem. V prvem polčasu je kazalo na zmago v tej sezoni prenovljenih in silno ambicioznih rokometašev iz slovenske prestolnice, a so njihovi tekmeci iz knežjega mesta v drugi polovici tekme pokazali zobe. Celjani po današnjem medsebojnem obračunu ostajajo na vrhu razpredelnice s točko prednosti pred Ljubljančani.

Izbranci domačega trenerja Uroša Zormana so odločno začeli obračun proti Celjanom. V četrti minuti so povedli s 3:1, nato pa v obeh smereh stopnjevali svojo predstavo. Na krilih dveh razpoloženih posameznikov – v napadu je blestel Leon Ljevar, v ljubljanskih vratih pa Nebojša Bojić – so v 14. minuti povedli z 8:3.

Verižni izključitvi Stefana Žabića in Ilije Brozovića med 19. in 23. minuto nista zaustavili bojevitih Ljubljančanov, ki so še naprej imeli prednost štirih do petih golov. Ljubljančanom je šele dvominutna kazen za Staša Slatinka Jovičiča vzela nekaj poleta, tako da so se jim Celjani v 27. minuti približali na dva gola (11:9). Ljubljančani so prvo polovico tekme končali z vodstvom 13:9, najzaslužnejši za to pa je bil Ljevar, ki je dosegel kar sedem zadetkov.

Izbranci domačega trenerja Uroša Zormana so odločno začeli obračun proti Celjanom.  | Foto: Aleš Fevžer Izbranci domačega trenerja Uroša Zormana so odločno začeli obračun proti Celjanom. Foto: Aleš Fevžer

V drugem polčasu je 1.200 gledalcev na Kodeljevem videlo obojestransko bojevito predstavo. Domači rokometaši so sprva imeli rezultatski nadzor nad 26-kratnimi državnimi prvaki iz Celja, ki pa so jim po nekaterih lahkih doseženih golih v 45. minuti povsem zadihali za ovratnik (17:16). Zormanova minuta odmora ni spremenila razmerja moči na igrišču, gosti so po zaslugi lucidne predstave Andraža Makuca v 46. minuti izenačili na 17:17.

Do 55. minute je bila tekma povsem izenačena (21:21), prelomni trenutki dvoboja pa so najprej minili v znamenju Ljubljančanov. Po zadetkih Žabića in Bruna Zobca s sedemmetrovke so dobre tri minute pred koncem povedli s 23:21, a lepega kapitala niso ubranili. Gosti so po golih Makuca in Uroša Miličevića izenačili na 23:23. Zormanovi varovanci po njegovi minuti odmora v zadnjih 30 sekundah niso realizirali svojega napada za zmago, v nasprotnem napadu pa so Celjani prek Ukrajinca Oleksandra Onufrijenka zabili gol, a je bil po mnenju najboljšega slovenskega sodniškega para Bojan Lah – David Sok dosežen po izteku igralnega časa.

V ljubljanski ekipi je bil najučinkovitejši Ljevar z desetimi goli, Bojić pa je zbral 14 obramb. V celjski je blestel Makuc z desetimi zadetki, vratar Gal Gaberšek je zaustavil devet strelov.

Trebanjci so proti Krki prišli do točke. | Foto: www.alesfevzer.com Trebanjci so proti Krki prišli do točke. Foto: www.alesfevzer.com Remi tudi v Trebnjem

Tudi dolenjski derbi se je končal brez zmagovalcev. Trebanjska ekipa je zadržala tretje mesto v razpredelnici, za vodilnimi Celjani zaostajajo štiri, za drugouvrščenimi Ljubljančani pa tri točke. Novomeščani so napredovali na četrto mesto, še vedno pa imajo v dobrem zaostalo tekmo s Koprom.

V Trebnjem se je od prve do zadnje minute odvijal enakovreden boj. V prvem polčasu si nobena ekipa ni priigrala več kot gol prednosti, tako je bilo tudi večji del drugega. Dino Rašo je gostujočo zasedbo v 43. minuti popeljal v vodstvo 19:17, a je domača ekipa hitro strnila svoje vrste in osem minut kasneje povedla z 22:20.

A izbranci gostujočega trenerja Mirka Skoka niso vrgli puške v koruzo, pet minut pred koncem so po zadetku Marka Nikolića izenačili na 22:22. V razburljivi končnici se je iskrilo na vse strani, gostitelji so v zadnji minuti po golu Lovra Viščka povedli s 25:24, izenačujoči gol za Novomeščane pa je s sedemmetrovke dosegel Vojislav Vukić. V domači ekipi sta bila najučinkovitejša Marko Kotar s šestimi in Matic Pipp s štirimi goli, v gostujoči pa Nikolić s sedmimi ter Tilen Kukman in Vukić s po štirimi zadetki.

Liga NLB, 9. krog:

Sreda, 23. oktober:

Sobota, 26. oktober:

Sreda, 30. oktober:

Lestvica:

Preberite še:

Domen Makuc
Sportal Barcelona z Makucom in Jancem premagala Magdeburg, peti poraz "slovenske" Wisle
Ne spreglejte