Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2023,
20.40

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

RK Gorenje Velenje RK Trimo Trebnje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Nedelja, 17. 9. 2023, 20.40

7 mesecev, 2 tedna

LIGA NLB, 2. KROG

Velenjčanom derbi v Trebnjem, prvaki še brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Trimo Trebnje - Gorenje Velenje | Velenjčani so se takole veselili velike zmage v Trebnjem. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Velenjčani so se takole veselili velike zmage v Trebnjem.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Drugi krog državnega rokometnega prvenstva se je začel v soboto na štirih prizoriščih. Branilci naslova Celjani so le remizirali na gostovanju pri Ivančni Gorici, v nedeljo pa so se v derbiju kroga spopadli Trebanjci in Velenjčani. S 24:22 so slavili varovanci Zorana Jovičića. 

Igralcem Trima ni uspelo dobiti še drugega derbija v novi sezoni. Pred domačimi gledalci niso potrdili točk iz Celja, v izenačenem obračunu so jih premagali Velenjčani, ki so tako zabeležili še drugo zmago v sezoni. Tekma, na kateri je prevladovala obramba in seveda tudi razpoloženi vratarji, je bila ves čas izenačena, domači nikoli niso vodili več kot za en gol, gosti pa ne za več kot dva.

Odločilni trenutki so se bržkone dogajali pri izidu 16:16. Takrat so imeli domači igralca več na igrišču, a njihovo vodstvo je preprečil vratar Emir Taletović. Na drugi strani je s sedemmetrovke gol dosegel Urban Pipp, nekaj trenutkov pozneje pa je neučinkovit napad varovancem Uroša Zormana kaznoval še Goti Maričić. Do konca so se domači vztrajno bližali na gol zaostanka, a izenačiti jim ni uspelo. Predvsem zaradi Petra Šiška, ki je neusmiljeno tresel mrežo domačih.

Dosegel je osem golov, pri domačih jih je toliko prispeval Miloš Dragaš.

Nedeljski derbi se je končal z izidom 24:22 za Gorenje. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Nedeljski derbi se je končal z izidom 24:22 za Gorenje. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Prvaki le do remija

Državni prvaki iz Celja so po uvodnem domačem spodrsljaju proti Trebanjcem v soboto v Stični osvojili le točko. Dolenjski rokometaši so že na uvodu izjemno selektivne sezone - po njej se bo 14-članska liga skrčila na 12 ekip - pokazali svojo odločenost po ohranitvi prvoligaškega statusa, po uvodni zmagi v Ribnici so namučili tudi Celjane in jim odščipnili točko.

Izbranci srbskega strokovnjaka na celjski klopi Alema Toskića so se pred tremi dnevi izkazali na uvodni tekmi evropske lige prvakov in proti danskemu Gudmeju izgubili s 36:38. Na drugem domačem ligaškem dvoboju pa se jim ni izšlo po pričakovanjih, ostali so brez zmage in so po dveh tekmah v drugi polovici razpredelnice.

V izenačenem dvoboju je v zadnji minuti sicer kazalo na zmago Celjanov, potem ko je Mitja Janc svoje soigralec popeljal do vodstva s 33:32, a so bojeviti in srčni izbranci domačega trenerja Aleksandra Polaka v izdihljajih tekme le izpeljali učinkovito akcijo, absolutni junak dvoboja pa je bil strelec izenačujočega gola Simon Vidmar.

Skupaj z Benjaminom Cirarjem je dosegel sedem golov za domačo ekipo, v gostujoči pa je bil najbolj učinkovit Tim Cokan z devetimi zadetki.

Liga NLB, 2. krog: 

Sobota, 16. september:

Nedelja, 17. september:

Lestvica:

Preberite še:

rokometna žoga
Sportal Rokometno EP 2024 v Nemčiji že uvodni dan v znamenju rekorda

 

Ne spreglejte