Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2023,
21.25

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

RK Krka RK Trimo Trebnje RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sobota, 9. 9. 2023, 21.25

7 mesecev, 3 tedne

Liga NLB, 1. krog

Trimo v derbiju pokvaril načrte slovenskim prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Celje Trimo Trebnje | Trimo je v uvodnem derbiju v dvorani Zlatorog ugnal Celjane. | Foto Aleš Fevžer

Trimo je v uvodnem derbiju v dvorani Zlatorog ugnal Celjane.

Foto: Aleš Fevžer

Začela se je nova rokometna klubska sezona. Trimo Trebnje v dvorani Zlatorog v sobotnem derbiju 1. kroga spravil v slabo voljo Celje Pivovarna Laško. Dolenjci so branilce državnega naslova ugnali z 29:25. Najvišjo zmago dneva je doseglo Gorenje, poleg Trima sta v gosteh prišla do zmage še Koper in Sviš Ivančna Gorica.

Osrednja tekma uvodnega kroga med glavnimi pretendenti za končno zmago v elitnem ligaškem tekmovanju se je v mestu grofov končala z zmago Trebanjcev.

Za Dolenjce je zmaga nad branilci državnega naslova pravi obliž za nedaven spodrsljaj v kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu evropske lige proti portugalski Bragi, medtem ko so Celjani v generalki za sredino uvodno tekmo v skupinskem delu elitne lige prvakov v danskem Gudmeju ostali brez načrtovanih točk na domači sceni.

Veselje gostujočih navijačev v knežjem mestu. | Foto: Aleš Fevžer Veselje gostujočih navijačev v knežjem mestu. Foto: Aleš Fevžer

Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana so temelje za zmago nad branilci državnega naslova, ki so v sezono 2023/24 stopili v močno spremenjeni in pomlajeni zasedbi, postavili že v prvem polčasu. V tem obdobju so povsem zasenčili 26-kratne državne prvake in si priigrali šest golov prednosti. V 22. minuti je Jan Jurečič svoje soigralce popeljal do vodstva 12:6, gostujoča zasedba pa se je na veliki odmor odpravila s prednostjo štirih golov (15:11).

Varovanci domačega trenerja Alema Toskića so v drugem polčasu skušali tekmo postaviti na glavo. V 35. minuti so po zadetku Mitje Janca prepolovili zaostanek iz prvega dela tekme (14:16), nato pa so Dolenjci znova zaigrali zbrano in preudarno ter v kali zatrli vse poskuse domačih rokometašev po preobratu.

Celjani so morali priznati premoč gostom. | Foto: Aleš Fevžer Celjani so morali priznati premoč gostom. Foto: Aleš Fevžer

V 44. minuti so tako znova povedli za šest golov (21:15), nato pa tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do končne in sladke zmage nad absolutnimi gospodarji slovenskih igrišč v zadnjih dveh sezonah.

V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Staš Slatinek Jovičič s sedmimi in Vid Miklavec s petimi goli, medtem ko je vratar Aljoša Čudič zbral 11 obramb. Tim Cokan in Janc sta dosegla po pet golov za osmoljence današnjega tekme. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri Svišu Ivančni Gorici, trebanjska pa bo gostila Gorenje Velenje.

Rutinska predstava Gorenja

Gorenje Velenje | Foto: RK Gorenje Foto: RK Gorenje Velenjčani so z rutinsko predstavo na domači tekmi v Slovenj Gradcu premagali novince na prvoligaški sceni iz Škofljice in osvojili prvi par točk v sezoni 2023/24. 

Večji del prvega polčasa je minil v enakovredni predstavi. Do 25. minute je bila tekma povsem odprta (9:9), nato pa so izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića naredili delni izid 3:0 in se na veliki odmor odpravili s prednostjo treh golov (12:9).

Ose so večji del drugega polčasa živele na "kapitalu" iz prve polovice tekme, v končnici pa le uveljavile svoje prednosti. V 51. minuti so povedle s 25:18 in jasno je bilo, da bosta točki odšli v Šaleško dolino.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Peter Šiško in Enej Slatinek Jovičič. Oba sta dosegla po šest golov, v gostujoči pa Luka Kljun in Juš Rot s po petimi zadetki.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, zasedba iz Škofljice pa bo gostila Dobovo.

Liga NLB, 1. krog: 

Petek, 8. september:

Sobota, 9. september:

Preberite še:

Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjanom prva lovorika v novi sezoni

 

Ne spreglejte