Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 4. 2023,
19.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

2

Natisni članek

Uroš Zorman Kvalifikacije za EP 2024 kvalifikacije za evropsko prvenstvo Kosovo Slovenska rokometna reprezentanca

Nedelja, 30. 4. 2023, 19.30

1 leto

KVALIFIKACIJE ZA EP 2024, 6. KROG

Slovenci kvalifikacije končali z zanesljivo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

2

Kvalifikacije za rokometno EP: Slovenija - Kosovo | Slovenci so se za konec kvalifikacij pomerili še s Kosovim. | Foto Vid Ponikvar

Slovenci so se za konec kvalifikacij pomerili še s Kosovim.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska rokometna reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 končala z zmago nad Kosovom (33:28). Četa Uroša Zormana si je prvo mesto v kvalifikacijski skupini 7 in uvrstitev na turnir stare celine zagotovila že med marčevsko reprezentančno akcijo z dvema zmagama nad Črno goro.

Za zadnji reprezentančni obveznosti pred poletjem je selektor vpoklical pomlajeno in prevetreno zasedbo, brez številnih nosilcev. Mlado moštvo Slovenije se je na gostovanju v Cazinu pretekli četrtek dobro upiralo Bosni in Hercegovini, ki je iskala svojo vstopnico za Euro. Slovenci so na koncu morali priznati poraz s 26:27, novi dve točki pa so vknjižili danes v Velenju, ko so s 33:28 premagali reprezentanco Kosova.

Fotogalerija s tekme v Velenju (Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 61

V slovenski izbrani vrsti sta bila v Rdeči dvorani najbolj učinkovita Tilen Strmljan in Staš Jovičić Slatinek, oba sta dosegla po šest golov.

Selektor zadovoljen s 45 minutami tekme, z zadnjimi 15 pa "nikakor ne"

"V teh kvalifikacijah smo izpolnili naš cilj. Nastop na evropskem prvenstvu smo si zagotovili že po štirih tekmah, osvojili prvo mesto v skupini in zmagovito končali kvalifikacijski ciklus. Na tekmi proti Kosovu sem zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev v prvih 45 minutah, z zadnjimi petnajstimi minutami pa nikakor ne," je po zmagi dejal selektor Uroš Zorman.

"Od samega začetka je bila energija prava, želja in volja na pravem mestu. Dobro smo igrali tako v obrambi kot napadu. Do 45. ali 50. minute smo igrali po dogovoru iz slačilnice, nato pa smo nerazumljivo popustili. Škoda, ko imaš enkrat deset golov prednosti, potem moraš igrati gol za gol, mi pa smo hiteli in delali napake," je dodal Strmljan.

Kvalifikacije za rokometno EP: Slovenija - Kosovo | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Slovenija je v skupini 7 osvojila prvo mesto z desetimi točkami. Na šestih tekmah je po dvakrat premagala Črno goro in Kosovo, na dveh tekmah z BiH pa je zbrala dve od štirih možnih točk. Na drugem mestu so kvalifikacije sklenili reprezentanti Bosne in Hercegovine, ki so v zadnjem krogu s 25:22 premagali Črno goro. 

Tekmeci elitne slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu med 10. in 28. januarjem prihodnje leto v Berlinu, Hamburgu, Münchnu, Kölnu, Düsseldorfu in Mannheimu bodo znani po žrebu, ki bo 10. maja v Düsseldorfu.

Kvalifikacije za EP 2024, 6. krog:

Nedelja, 30. april:

Skupina 7, lestvica:

1. Slovenija 6 tekem - 10 točk
2. Bosna in Hercegovina 6 - 8
3. Črna gora 6 - 6
4. Kosovo 6 - 0

Ne spreglejte