Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 4. 2017,
23.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator rokomet regionalna liga

Sreda, 26. 4. 2017, 23.19

6 let, 7 mesecev

Krimovke do brona v regionalni ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Krim Celje finale | Foto Uroš Pihner

Foto: Uroš Pihner

Na zadnji uradni tekmi sezone so rokometašice Krima Mercatorja v dvoboju za tretje mesto v regionalni ligi premagale hrvaško Podravko Vegeto.

Po izenačenem srečanju so v zadnjih minutah dokazale odlično pripravljenost in si z rezultatom 31:25 priborile bronasto medaljo. Ljubljanske rokometašice so v tej sezoni osvojile vse tri domače lovorike in prvo mesto v skupinskem delu lige prvakinj.

Prva polovica tekme je minila v izenačenem ritmu, ekipi sta se ves čas izmenjevali v vodstvu in vse do 32. minute, ko je bil rezultat pri 14:14 zadnjič poravnan, so gledalci spremljali popolnoma enakovredni ekipi. Ljubljančanke so nato stopile na plin, ušle na končnih 31:25 in zasluženo še zadnjič zmagoslavno dvignile pesti.

Lara Hrnčič je z osmimi zadetki dokazala, da zna še kako dobro zadeti. "Čakala nas je še zadnja tekma in vedele smo, da moramo odigrati po najboljših močeh. Na začetku nam ni steklo, kot bi moralo, na koncu pa smo stopile na plin in zasluženo zmagale. Ob naši dobri igri so tudi moji zadetki prišli kar sami od sebe," je dejala Hrnčičeva. S petimi zadetki so ji družbo delale še Tamara Georgijev, Nina Zulić in Alja Koren. Štiri je dosegla Ines Amon.

krim z dežele celje naslov | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Zelo sem vesel, da so igralke, ki igrajo manj ali se vračajo po poškodbah, tekmo odigrale na zelo visoki ravni. Pri tem predvsem mislim na Laro Hrnčič, Nino Zulić in Ano Abino. Imamo nekaj zakonitosti v obrambi in ko vsa dekleta odigrajo kot morajo, je tudi vratarkam, Amra Pandžić je bila v drugem polčasu zelo dobra, precej lažje. Zadovoljen sem, da smo osvojili tretje mesto, saj vemo, da sta Vardar in Budućnost trenutno korak pred nami," je po tekmi dejal trener Uroš Bregar.

Pred rokometašicami je nekaj dni počitka, v prvi polovici maja pa bodo znova dejavne. Čakajo jih namreč reprezentančne obveznosti, priprave na junijski kvalifikacijski tekmi s Hrvaško se bodo zaradi skrajšanega državnega prvenstva namreč začele že zelo zgodaj.

Ne spreglejte